tisdag 29 mars 2016

Tisdag 29 mars 2016. Inte bakade jag några bullar. inte! Matgästen kom.Jag betalade räkningar, tränade, handlade, tiggerskan fick en slant ochnågot ätbart.

Amer som tillfälligt bor hos mej.Vi trivs bra tillsammans.
Jovisst skulle jag baka men oförmodat så hittade jag en liten påse bullar i frysen och så fick jag ännu en gång tänka:"Jag gör det i morgon."
Efter träning, handlande och en liten träff med tiggerskan kom jag hem till en nyvaknad Amer.
Han hade satt på morgonkaffe åt sig så det passade bra. Jag fick på detta sätt eftermiddagskaffe till bullfyndet.

Skolan hade studiedag så han var ledig i dag.
Jag passade på med ett litet samtal om hans situation. Vi ringde socialen i Askersund eftersom de ej hört av sig i dag, som de skulle. Jag förstår att detta ärende ej är löst på en kafferast så jag bidar och uppmuntrar Amer att göra detsamma.

De små samtalen vi har klarlägger ett och annat för mej. Jag har undrat varför han ej sa ifrån när han hade det så taskigt vad gäller det senaste halvåret. Jag tänkte och trodde att han fann sig därför att han trodde att invandrare skulle ha det så. Nu klargjorde han för mig hur fel jag tänkt.
Han teg och led för han trodde att det var honom som person de ej gillade..
Inte undra på att han "sänktes" vad beträffar synen på sig själv.

Jag undrade hur han stod ut så länge. " Jag visste att Gud var med mig", svarade han ödmjukt.
Jag förstod att jag måste sluta med att skoja om "invandrare", som jag gjort flera gånger och vi har skrattat tillsammans åt det. Hans sår inombords är av den tyngden att han borde få gå i terapi för att få ett lyft för sin självkänsla och sitt självförtroende.
Jag har läst för honom den fina sången :" Du vet väl om att du är värdefull, att du är viktig här, och nu. Att DU är älskad för din egen skull, för ingen annan är som du."
Den behöver han höra många gånger. I morgon eller på torsdag ringer de från Vårdcentralen och han får komma till läkarundersökning. Jag har uppmanat honom att berätta ALLT!

I morse kom Sven förbi med "nötrullefatet" sedan påskafton. I hans tankevärld finns inte"jag gör det i morgon"...
Jag ringde i dag och avställde min bil. Så nu är det gjort. Den blev min i november.

"Jag har en fråga", sa Amer i dag. "Kan jag få köpa din bil?"  Han ska snart börja på Trafikskolan. Tjejen från Afghanistan, som har sitt "fäste" hos Elsemarie och Lasse har tagit körkort och har nu egen bil. Så varför skulle inte han också kunna göra det?
När Amer har tagit körkort så kommer han att  må bra även om det kommer att  ta sin tid.

Vi var i vårt samtal i dag överens om hur bra det är att vi har samma tro på en stor Gud och räknar med Hans hjälp.
Så härligt när vi pratar så den unge muslimen och jag ("gammelkristen") Jag bara känner att Gud är med oss och Han har  sina tider när Han lägger sitt pussel för en människas liv. Han ser till hjärtat och Han har tid att vänta. Vår underbare, store Gud! Försoningsverket är fullbordat.
Jag tog en snabbild på Amer och har hans tillåtelse att ta den med i kvällens blogg.
Sov Gott alla vänner! Bed gärna för Amer, hans bror i Fellingsbro och hans familj i Emiraten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar