onsdag 16 mars 2016

Onsdag 16 mars 2016. Hos Audiologen. Fått nya hörapparater. Strålande vårdag. Köpt årets första penseer.

Att ha möjlighet att ta Färdtjänst när man ska passa en tid är verkligen något att fröjdas över.
Hos Audologen på USÖ fick jag i dag de tidigare utprovade hörapparaterna så nu behöver ingen höja rösten åt mej.
Elsemarie smsade nyss att Lasse och hon kommit hem från Kongressen i Göteborg och i morgon bittida klockan 6 åker tåg till Stockholm på något liknande uppdrag.Då bara över dagen.

Från Spanien meddelas att Celia och Liam med sina pappor anlänt för några dagars semester hos farfar och farmor.

Sven och Mats Stålham åker skidor i fjällen i Kilsbergen. Denna härliga dag.

Jag tog bussen hem från USÖ. Fixade mat till Amer. Handlade i Närbutiken.Ingen tiggare satt där i dag. Jag köpte 20 plantor penseer, blå och gula. Älskar de där första små liven som sedan växer till sig. Handlade barnvagnen full med varor så vi har några dagar. Det handlar till stor del om kyckling i olika former. Det är förunderligt så mycket god mat man kan göra av kyckling.
Som alltid när jag handlar fylls jag av stor tacksamhet över att jag kan köpa allt jag behöver och ändå ha pengar som blir över att ge till tiggaren. Som dock inte fanns där i dag.
I vårt barndomshem talades det om Guds välsignelse och den har följt mig genom livet.

Amer har varit på Folktandvärden och var så stolt över sina fina tänder, som hanterats på något sätt.
I kväll träffar han en kompis från Saudiarabien och andra.

I TV visas bilder och pratas om flyktingsituationen och det gör så ont i hjärtat att se eländet. Gränser stängs och nu talas t.o.m. om att skicka tillbaka flyktingar som finns i Grekland, till Turkiet varifrån de kommit efter sin flykt från Syrien och andra länder. Politiker får svara på frågor och ingen verkar ha en slutgiltig lösning på detta gigantiska problem.
När jag kom ut  från affären i dag så ropade någon "farmor". Det var Fredrik och jag blev så glad. Barnbarnen blir aldrig för stora för en farmor eller mormor.

När jag kommit hem nämnde jag till Amer om hur det känns att ha pengar att handla för utan att behöva snåla. Berättade om vår tid som nygifta och hur sparsamma vi måste vara då inkomsterna under en tid var knappa.
 "Det har du aldrig varit med om", sa jag och fick till svar ett bestämt "Joodå. När jag, efter den hemska båtfärden på Medelhavet, kom till Aten i Grekland och bodde där i 7 månader medan jag gjorde många försök att komma in i Makedonien, då hade jag  svårt att få pengarna att räcka till.

Jag anar att även om han söker lägenhet i Örebro och tänker stanna här, så är hans högsta önskan att komma hem till föräldrar och syskon och det goda liv han levde i Emiraten. Förståelig, men en, till synes, ouppnåelig, önskan just nu.

Vad ondskan ställer till med mycket som drabbar människorna. Vi ber om att allt ska bli bra för Amer. Han är så fin och borde ha ett bättre liv. Jag gör med glädje vad jag kan för honom men ingen kan ersätta mamma, pappa och syskon. Att veta att det inte finns möjlighet förrän om 3-4 år när han fått svenskt pass gör honom frustrerad kan jag förstå.

Nu är klockan alldeles för mycket igen och jag måste till sängen. GodNatt mina vänner! Fil 4:19 för er som har en Bibel. Det blir ett litet minnesord för natten. Sov Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar