onsdag 9 mars 2016

Onsdag 9 mars 2016. Vad har hänt denna dag?

 Glad i hågen fotograferade jag ljuset på himlen, viss om att där bakom fanns solen. Fel, fel, fel. Den blev kvar i Spanien.
Nyss pratade jag med Filip och fick lite råd om hur jag ska hantera vissa erbjudanden jag får på datorn. Det senaste var i och för sej en bra grej men om jag accepterade skulle det öppna för andra val och vi var båda överens om att jag bör fortsätta trycka på krysset och gå vidare med det begränsade liv jag lever med Facebook och mitt Bloggande.
Jag hann också prata lite med Thea, hans flickvän. Hon är engagerad i en kristen grupp som jag tror att jag skulle passa in i om jag bodde i Göteborg.  Jag ska gåmed dit när jag kommer till Götet någon gång. Kanske väntar till våren. Jag har i den stan ett par söta små flickor att hälsa på med Mamma Nathalie och pappa Tomas. Det har länge varit tal om att åka dit och jag ser fram emot detta.

I morse fotograferade jag en ljus fläck på himlen, i tro att det var solen som var på gång. Fel, fel, fel. Det ljusa försvann och vi får vara glada över att vi har värme på elementen och mat att äta och att livet fortgår i både ljusa och mörka dagar.

Nu är det kväll. Amer försvann  och jag vet ej var han är men han har nog hittat på något roligt.
I dag har han träffat sin bror från Fellingsbro. Han fick uppehållstillstånd för ett par veckor sedan och i dag gjorde bröderna sällskap till Skattekontoret så brodern också fick de fyra sista siffrorna, som tydligen har stor betydelse att ha.
Amer hade  fått sin utbetalning nummer två, etableringsbidraget och bjöd sin bror på falaffel på restaurang. Förstår att det känns bra att kunna göra det. Brodern har hyran för tvåan där han bor med tre andra invandrare, betald och har, som övriga, 70 kronor pr dag.

Jag skriver lite om Amer och flyktingar så mina bloggläsare får veta något lite om ett annat liv än det vi är vana vid.Amer flyttar ju så fort han får egen lägenhet och jag är nöjd med att få en mindre summa som täcker direkta utgifterna. Jag mår så bra av att kunna hjälpa NÅGON och jag har allt jag behöver. GUD är så god och jag ser hans omsorg i stort och smått. Varje dag! Jag kan aldrig tacka honom nog för all hans kärlek och omsorg. " Allt vad ni har gjort för EN av dessa min minsta, det har ni gjort för mig" sa han, Jesus och så klart känns det jättebra!

Att ha ont av luftombyte betyder att jag, efter hemkomst, vill sova mycket. Då gör jag det.
I dag kom Lennart till lunch. Dammsög, tvättade golven. Vilken grej!
När han åkte fann jag för gott att sova 2-3 timmar.
Tro inte att jag känner mig utsövd för det! Nej nu ska det sovas igen. På riktigt. Hoppas att jag orkar ta mig till träningen i morgon!

Tänker på hur skönt vi hade i Spanien. Om Georg levt hade vi vintertid vistats söderut, alldeles säkert. Förmodligen i trakterna kring Jerusalem, en stad han älskade att befinna sig i. I dag fick jag ett inlägg på Facebook från vår vän Noha i Beit Sahour och det rör alltid mitt hjärta att höra från den familjen, som speciellt stod Georg så nära.

Nu säger jag GodNatt till er, mina bloggvänner. Gud sviker aldrig den som vänder sig till honom, som dock alltid respekterar vår fria vilja. När vi tar ett steg mot honom, en bön, en suck så finns han där. Jag har levt detta liv i hans gemenskap i så många år så jag "KAN inte tvivla. Jag MÅSTE tro", som vi sjunger i en sång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar