fredag 25 mars 2016

Långfredagen 25 mars 2016. Vad ska man tro?

Efter att ha haft samtal med s.k. gammelkristna där åsikterna gick lite isär beträffande  Gudsbilden, kommer jag hem till Amer som har fyra kompisar i sitt lilla rum där de sitter framför TVn. Han bjuder dem på kaffe och de tycks trivas. Det är så här det ska vara då man har en tonåring i huset.

En av kompisarna är ny för mej och kommer tillsammans med sin kusin ut i köket och blir presenterad. Han heter Abbe. Kusinen har varit här förut.
Så fina ungdomar. Jag fick ( ursäkta- tog) ett långt samtal med dessa båda då de fick berätta vad de visste om långfredagen. Joodå de visste mer än jag hade förväntat mig. Den ena av killarna hade läst igenom Bibeln och båda hade kristna kompisar, så klart!!!

Jag älskar ungdomar och gläds över att de söker sig hit så Amer får lite sällskap. Där han bodde tidigare kunde han ej ta hem kompisar.
Hans dröm är att få en lägenhet. Han trivs, mestadels, med att vara ensam och så klart förstår jag honom, som efter 1½ år i Sverige, då det funnits en hel del att önska vad boende och bemötande beträffar, att en egen lägenhet står högt på önskelistan. Vi fortsätter att be till Gud om detta.
"Jag VET att Gud älskar mej" säger han när vi pratar. Men han tycker att mycket gått honom emot.

Jag tror på en GUD som är stor och som ser varje människas ärliga intresse av honom. En Gud, som ser till hjärtat. Jag tänker som så att Jesus har fullbordat det verk han var sänd till jorden för att utföra. Sedan är det vår sak att anamma eller förkasta det han gjorde genom sin död och uppståndelse.
Samtidigt som Jesus dog på korset rämnade det tunga draperi, som i Templet avskilde " DET ALLRA HELIGASTE" och dit bara prästen fick gå. SÅ FANTASTISKT!

En sångkör, som jag minns sedan barndomen och som vi fortfarande sjunger i kyrkan får avsluta denna intressanta dag då jag har umgåtts med gammelkristna och unga muslimer. Alla med behov av en STOR Gud.
"Kristus på korset vunnit frälsning för var och en. Han uti sig förenat människa och Gud igen. Brusten är Templets förlåt, vägen är öppen, fri. Öppen till Nådastolen för dig och mig."
Är inte detta något att fröjdas över??? Det gör vi. Sov Gott alla mina vänner. I morgon är det Påskafton. Då ska vi äta ägg och god påskmat och umgås med nära och kära. Amer ska få ett påskägg med godis. Han älskar godis. Särskilt choklad. Given med kärlek!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar