torsdag 24 mars 2016

Onsdag 23 och torsdag 24 mars 2016. Påsken närmar sig.Kristnas stora högtid, världen över.

Onsdagen började med att jag redan på morgonen fick besök av Ulla som efter en kopp kaffe, som vanligt satte igång med att tvätta skåpluckor, göra ren den förfärligt smutsiga ugnsluckan och annat som jag inte har gjort. Tycker inte det är så många år sedan jag var hemma hos henne och gjorde samma sak. Nu ser jag inte så bra och har inte samma energi som på den tiden och är därför oändligt tacksam för hjälpen.

När hon åkte hem hade hon ett lass med tidningar till återvinningen med sig och några lakan för mangling. Tacksam!
Amer samtal med socialen. Åkte några timmar till sin bror i Fellingsbro. Kom hem och var ledsen . Förstod ej riktigt meningen med det som yttrats i samtalet med socialen. Jag har lovat att samtala med dem så vi vet vad som gäller och hur de tänker. Ej så lätt att komma ensam till ett nytt land.

I dag är det Skärtorsdag, dagen före Långfredag. På TV i kväll talades det om påskkäringar,påskägg och annat som hör påsken till. Trodde att något om Jesus skulle sägas men det var väl ej så viktigt.
Ibland tänker jag med saknad på forna tiders skola då hela Påskens budskap hörde till undervisningen. Det har säkert betytt mycket för enskilda människor och tänk vilken betydelse för allmänbildningen!
För ett par timmar sedan ringde Elsemarie från Malmö där familjen ska vara tillsammans hela påskhelgen. Hon var så berörd av en Gudstjänst i Svenska Kyrkan hon strax innan hade besökt.  Hon beskrev prästens tal så också jag fick tårar i ögonen. När man tagit emot Påskens budskap på fullt allvar upplever man en så stor tacksamhet och glädje över vad Jesu död och uppståndelse betytt för en själv och för hela mänskligheten.Mikael Järlestrand hade med sina väl valda sånger givit ytterligare tyngd åt Gudstjänsten.

 På skrivbordet, framför mig, finns ett gammalt kort, som jag nu fotograferar och skickar med i kvällens blogg.
Forntiden får vänta och jag nöjer mig med det skrivna för i dag.
Önskar er alla en God Natt och jag vill säga till oss alla, den som tror och den som inte gör det:" Låt oss denna kväll knåppa våra händer och säga Tack Jesus! Denna kväll påminns vi om hur han i Getsemane utkämpade sin kamp mot ondskan.
 " Fader, OM det är möjligt så låt mig slippa, men SKE ICKE MIN VILJA UTAN DIN!" Han greps och fördes till Pilatus, som uttryckligen var emot att döma Jesus till döden, men gjorde det för att tillfredsställa översteprästerna och folkskaran, som ropade :"KORSFÄST, KORSFÄST! Hans blod komme över oss och över våra barn."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar