lördag 26 mars 2016

Påskafton, lördag 26 mars 2016. Kortisblogg i kväll.

När jag kom ut i köket i morse fanns tallrikar, två tomma formar som i går innehöll Makloubie, en risrätt omtyckt av araber isynnerhet.
Jag skrattade för mig själv då jag trodde att kompisarna gick hem tidigt i går kväll och tänkte att det väl ändå inte kunde vara möjligt att Amer själv orkat äta all maten. Det visade sig att två kompisar gick hem ganska tidigt. Två stannade kvar och det måste ha varit roligt för tre arabkillar att äta denna, för dem så speciella maträtt och kanske också prata sitt eget språk en stund.

Jag gick till affären på förmiddagen och köpte ny mat och förstås, påskgodis till Amer.

Bakade en Nötrulle som jag tog med till Hovsta när jag hämtades av Fredrik och Anna med deras fina pojkar, för att äta god påskmat hos Sven, Maria och Kristin.

Vi "skajpade" med Martin och hans familj i Stockholm. De firade påskafton tillsammans med mormor och morfar.
Så roligt att få önska dem "Glad Påsk" på nytt, annorlunda sätt. SÅ mycket jag har fått se av sådant som, i min uppväxt, jag inte ens kunnat drömma om!

Hemma igen möttes jag av ett antal par skor på hallgolvet. Jag log och mindes när Sven, Kerstin, Ulla och Elsemarie hade besök av kompisar på den tiden  de bodde hemma SÅ roligt det var och hur trivsamt!!

Nu var samma fyra kompisar, som i går kväll, här och jag känner mig så glad att de vill komma hit.   Amer vet att han  får bjuda på vad han hittar i frys, kylskåp och skafferi.
 Minsta motståndets lag gäller hos de flesta tonåringar. Så också här, så det bör helst vara något som redan finns färdigt.(Exempelvis Makloube.)
Jag önskade dem Guds välsignelse och meddelade att jag skulle skriva en kort blogg och sedan sova.

När jag gick ut i köket kom Amer dit. Kramade mig och sa:" Tack för allt, mormor."
" Allt vad ni gjort för en av dessa mina minsta " ringde på nytt i mina öron.
Att ha så fina ungdomar i huset en lördagskväll, fyra av dem invandrare,  är så roligt och jag tror att Gud både ger kraft och glädje i den här uppgiften. Av de fyra  invandrarna är det bara Amer som inte har sin familj här.Något som han far illa av.

Ytterligare en glädjande sak  är att i morgon visar mitt armbandsur rätt tid och vägguret i köket bara 10 minuter för mycket! Ulla påpekade i kväll att det är lite sorgligt att morgnarna blir mörka. Bort med sommartiden tycker vi!

Sov Gott kära vänner. Vid Midnatt ropas det i många kyrkorum ut att "KRISTUS ÄR UPPSTÅNDEN: JA HAN ÄR VERKLIGEN UPPSTÅNDEN!"
Georg upplevde detta i Jerusalem vid flera tillfällen när han var guide på  gruppresor dit. Han upplevde det så mäktigt  att få vara just i Jerusalem och tillsammans med en stor mängd människor från flera olika länder få ropa ut:" JA HAN ÄR VERKLIGEN UPPSTÅNDEN!"
Jag har flera gånger varit vid graven på Golgata. men har inget minne av att jag var med på någon påskresa.

Nu ser jag fram emot en ny dag i morgon. Då blir det möte på Stortorget då folk från stadens olika kyrkor samlas för att tillsammans prisa och tacka vår älskade JESUS för allt Han gjort för oss människor genom sin Död och Uppståndelse. " Vad ljus över griften, Han LEVER, vad fröjd!!!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar