fredag 11 mars 2016

Så blev det Fredag 11 mars 2016.Några ord innan jag somnar.

I dag lyckades jag bra med Makloubehn både form och smak!
Hälften av den lilla packning jag hade från Spanien är nu uppackat.
Tid har använts till att samtala och uppmuntra min " ensamkommande".
Älskar att sitta ned och prata med ungdomar.
Dagen började med att Sven kom med en mindre säck potatis som han köpt av Idrottsföreningen. Betala? Icke! Jag säger till mina barn att när de nu har pension får de dra ner på sin generositet mot mej. Men de säger att de bestämmer själva när de ska dra in "guldkanten". Gud välsigne mina snälla barn!

Min ensamkommande och jag har haft fina samtal. Han vill ta körkort och har varit på Trafikskolan och fått papper och prisuppgifter. SÅ roligt! Det kommer att stärka honom.
Han vill inte be pappa om pengar utan ska spara av de pengar han får i Etableringsbidrag.
Jag vet att det kommer att lyckas.
Han har fått kallelse till Folktandvården nästa vecka och jag ska ringa Vårdcentralen för han känner sig ej så frisk och vill komma dit.
I dag har jag lagat Makloubieh igen. Den blev faktiskt bra i dag. Gick att stjälpa upp som en hög kaka.

I morgon bär det av mot Borensberg och 50-årskalas. SÅ roligt att träffa gamla vänner och 50-åringen som lekte med Barbiedockor tillsammans med Elsemarie och andra kompisar. En gång "dog" en av dockorna, begravdes i Ekbacken mitt emot vårt hus. Graven hittades aldrig och dockan förlorad för gott!
SÅ många minnen från den där tiden!

Inte blir det någon "forntid" i kvällens blogg heller. Jag är alldeles för trött och kommer om en stund att sova. Ska prata med Gud om Amer och hans få kompisar. Ibland torkar vi en tår när vi kommer in på tiden då han måste lämna sitt land och sin familj och så månader av ovisshet efter de många strapatsrika timmarna över Medelhavet. Tacksamma till Gud att allt gick väl!

Nu säger jag GodNatt och sover snart min sköna sömn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar