tisdag 22 mars 2016

Måndag,Tisdag 21,22 mars 2016. Gud är så god! Ibland överraskar han oss med snabba bönesvar!

Ärligt talat , måndagen har redan fallit i glömska.
Tisdagen, i dag, blev intressant. Jag ska berätta om dagen, som började med att jag åkte Färdtjänst till
USÖ där en läkare från Grekland, boende i Sverige i tre år, tog ultraljud på mitt hjärta.
Jag tillhör en Vårdcentral som jag är helnöjd med, en läkare där som jag haft i några år och hon är så bra  på allting. Ser till att skicka remiss om hjärtundersökning varje år. Håller kontakten och kallar till regelbundna besök.
Färdtjänst hem. Jag är så nöjd.

Min "ensamkommande" 19åring, som bor här tillfälligt, kom ledsen hem. Vi satt en god stund och samtalade och jag fick veta att han av sin socialsekreterare fått två förslag om sitt nya boende. Antingen en lägenhet i Askersund eller familjehem i Örebro.
Att få egen lägenhet är mycket viktigt för Amer, men att bo i Askersund? Nej! I Örebro vill han bo.
Jag sa att det är många svenska ungdomar, som vill ha egen lägenhet men måste bo kvar hemma fast de inte vill.

Vi bad tillsammans att det hela skulle lösa sig. D.v.s. Jag uttalade orden och vi sa båda AMEN, vissa om att Gud är stor och att han hör oss när vi ber.
Killen gick ut medan jag pratade i telefon. Han var borta länge.
När han kom hem berättade han att han gått på stan hela kvällen och att Gud sagt till honom att han skulle acceptera att få lägenhet i Askersund. Han var nöjd, glad och  tacksam över att han kände frid över sitt beslut och vi tackade Gud, muslimen och jag.

Att få vara med om att se hur Gud leder oss är så stort. allt kommer att bli bra!

I kväll kom ett SM från en kille som bjöd in till sitt 11årskalas i början av april. Vilka tider jag får uppleva! Hans farfar och farmor, Sven och Maria roar sig i Göteborg några dagar denna vecka!
Roligt att de tar vara på pensionärstiden och reser medan de orkar.
Elsemarie, Lasse och Tobias åker i morgon till Malmö dit också Filip kommer. Så får familjen vara tillsammans igen. Linn har i dag, i Växjö, fått grönt ljus för sin uppsats som hon satsat mycken tid på och har nu bara sin praktik kvar på utbildningens sista termin.

Ute i världen har det hänt hemska saker i dag. I morse en självmordsbombare i Bryssel orsakade stor förödelse på flygplatsen där och ytterligare anfall i en tunnelbana betydde att ett 30-tal människor dog och ännu fler blev skadade. Att det görs i Guds namn gör det så mycket hemskare. Gud är kärlek och detta dödande av människor blir så fel.
TV och Radio har hela dagen följt händelseutvecklingen och pratat med människor som fanns på plats.

Nu är jag så trött så jag ska dyka i säng omedelbart. Sov gott alla vänner1 GUD är god!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar