onsdag 2 mars 2016

Onsdag 2 mars 2016. Dag nummer två i Torrevieja, Spanien.

 
Tänka sej! Här sitter jag med min halva barnaskara och äter frukost som Awad fixat. Innan dess den obligatoriska koppen kaffe med bulle. Så börjar min dag. Borta eller hemma.

Solen den bara skiner och vi fikar på altan innan vi åker bil till en stor affär, liknande Maxi hemma men betydligt större. Efter det,besök i en "Kinaaffär" där det fanns massor av varor.

En härlig vegetarisk lunch bestående av linser,ris, purjolök, paprika, så läckert kryddad bjöds vi på innan vi tog en sovpaus. Utomhus för de flesta av sällskapet.

Efter eftermiddagsfikat promenad till Consum, där vi bl.a köpte en stor bit av en fyrkantig ostkaka.
"Sardiner", som ska tillagas och bli morgondagens lunch samt lite annat som vi var nyfikna på.
Promenad hem,förbi vackra små trädgårdar utanför hus, som jag uppfattade som fritidsbostäder.
Den här delen av staden tycks vara en sådan oas. Husen stora och, som jag uppfattar det, ganska nya. Det pågår byggen lite överallt. Tydligen populärt område för solhungrande turister.

Nu ropas jag ut till altan. "Mamma, du bara måste! Helt underbar kväll!" Klockan är drygt 21.00.
Nuhar jag suttit där en stund. Mörkt ute nu men ett tänt ljus på bordet lyste upp.

När vi i dag besökt tre stora affärer har det förvånat mig hur stora ytor det rör sig om. Jag tänker som så att marken här måste vara väldigt billig då man kan ha så stora ytor för åtminstone de tre affärer vi besökt i dag.
Att göra en rättvis bedömning efter bara en dag är kanske ej görligt men i alla fall min spontana bild. Absolut ingen trängsel i affärer med så stora utrymmen för både varor och kunder.

I morgon tror jag att det planeras för besök i "stadskärnan". Ska bli intressant! Vidare besök vid stranden av Medelhavet. Jag har det så bra! Behöver inte planera, inte fatta beslut. Bara hänga med och göra det som jag tycker är roligt. Det gillar jag, så klart!

Nu är det dags att sova. Det har blivit afton också den andra dagen. Sov gott alla vänner!
Kerstin säger att termometern visar 20 grader denna fina kväll! SÅ skönt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar