tisdag 8 mars 2016

Måndag 7 och tisdag 8 mars. Internationella Kvinnodagen. Kortisblogg.Vår fina pappas födelsedag.63 år sedan han dog.

Började veckan med att baka bullar och en god nötrulle i stället för tårta. Grannfrun och jag har gjort till en vana att vi ska ha nötrulle i stället för tårta på våra födelsedagar. Nu skulle vi två fira min 89-årsdag med  denna läckerhet utöver färska bullar. Ovanligt nog hade jag inga småkakor denna dag. Det ska bakas lite under veckans gång.
Amer kom från skolan, mycket hungrig. Det blir lite si och så med frukosten ibland. Den här dagen hade han tid hos sin handläggare på Arbetsförmedlingen där hans framtid diskuterades.
Dagen var grå och trist men ett långt telefonsamtal med Linn i Malmö piggade upp, för min del.

Tro inte att jag packade upp min väska. Varför är jag så sen med det?
Somnade tidigt gjorde jag.

I dag hann luftombytet ifatt mig så jag sov i fåtöljen ett par timmar på förmiddagen.
Lagade mat till min skyddsling.
Hade kontakt med Amers skola och hade långt samtal med socialen. Det börjar "röra på sig", sa vi skrattande till varandra, Amer och jag! På papperet han fick från Arbetsförmedlingen står att han ska få fler timmar svenskundervisning så det öppnar för Universitetsstudier. Han ska också få besöka läkare och få hjälp med att sluta röka.
Socialsekreteraren ska också träffa Amer, även om han nu tagit steget att "leva på egen hand" Om han får lägenhet så får han startbidrag och sedan samma summa att leva av, som han har nu, Etableringsbidrag. Det kommer att bli bra till slut. I morgon ska han låna bok på Biblioteket så vi kan läsa tillsammans och träna uttalet.

Det var ju märkligt att Amer skulle komma strax efter att Isak dött. Jag sörjer honom fortfarande men det är lättare sedan jag tog bort hans bild från första sidan på min iPhone så jag slipper att påminnas hela tiden.

Ute i världen diskuteras flyktingfrågan mellan olika länders ledare. Många tar fortfarande risken att ta sig över Medelhavet från Turkiet till Grekland och både barn och vuxna har drunknat senaste dagarna. Gränser stängs och människor söker nya vägar för att nå Europa med kyla, snö och regn. Livet är inte rättvist. Också i dag, utanför mataffären satt tiggaren, inte samma som förra gången. Vet ej hur de hanterar byte av platser.Någon samordning antar jag att det finns.
Jag känner mig alltid lika illa till mods när jag lämnar över min sedel och de tackar ödmjukt.
Jag vill utropa ett förbud mot tiggeri men går varje gång därifrån lika maktlös.

Nej men det skulle ju bli en kort blogg i kväll. Nu säger jag GodNatt till er alla och går till sängen i sällskap med "Nerikes Allehanda". Kanske hinner jag läsa ett par sidor innan jag slocknar.
Tack Gud för ännu en dag då jag har fungerat! Så god Du är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar