tisdag 15 mars 2016

Tisdag 15 mars 2016. Lite om dagen innan jag somnar.Härlig vårdag i dag.

Kan inte förstå varför jag är så sömnig. Men det finns fler som vill sova. Amer sov hela eftermiddagen i går och sov när jag på kvällen gick till vila. I morse låg en lapp på bordet att han vaknat klockan tre och kunde inte somna om. " Jag har ätit frukost", stod det .
Jättehungrig kom han hem från skolan, åt och sover fortfarande. Jag väckte honom för ett par timmar sedan men han ville fortsätta att sova.

I morgon bittida hämtas jag av Färdtjänst till Audiologen på Sjukhuset. Då har Amer gått till skolan. I dag har han pratat med yrkesvägledaren om att han vill jobba och ska gå till Arbetsförmedlingen för att få jobb. Han får bara läsa 16 timmar i veckan så han har ju tid att jobba och tjäna en slant. Han sparar till Körkort i första hand. Skulle tro att han alltid kommer att spara så han ej behöver ta stora studielån. Hade politiken i Syrien och Emiraten fungerat som i Europa hade han hållit på med universitetsstudier där

Vi pratar ihop oss emellanåt när vi inte från början förstår varandras tänkesätt.På det viset undviker vi missförstånd.
Nästa vecka får Amer tid på Vårdcentralen och i dag har han varit på Folktandvården. Nog gör vi, som nation, vad vi kan för att hjälpa till i en oönskad situation.

Sockerkaka är favorit och jag har bakat två sådana i dag.

Barnbarnet, som hade "förlorat" sin dyra miniräknare i går kväll och vi kom överens om att be till Gud om hjälp, smsade jag med under förmiddagen. Jag påminde om att Gud SER och VET allt och att vi inte skulle känna oro. Gud är på VÅR sida. Barnbarnet svarade att det hänt att han inte fått hjälp och deppade lite. Just som han skickat detta SMS till mej fick han ett SMS från en kille på skolan.
" Jag har din Miniräknare". Vet ej exakt hur det var men glädjen var stor och vi fick ännu en gång se att vi kan lämna över våra bekymmer till Gud, som alltid har en utväg.
Åter blir jag påmind om vår älskade pappa när han ofta sjöng sången nr 73 i Andliga Sånger och  vers nr 5 "Samme mästare att hjälpa är han än, som förr han var...Mästaren från Nasaret ALLTID, ALLTID någon utväg vet."
Hans "utväg " sammanfaller kanske inte alltid med VÅR önskan men det blir
 alltid en bra utväg, när Han får ta hand om våra små eller stora problem.

Nu tackar jag Gud för en intressant dag och ska sova gott hela natten! Amen!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar