söndag 27 mars 2016

Vilken annorlunda PÅSKDAG 27 mars 2016. Kortisblogg blir det för vad finns att berätta om man sover stor del av dagen?

Mamma berättade om en påskhelg då " ingen kom, ingen ringde ( minns att jag skämdes när hon sa det), var inte utanför dörren". Hon sa det inte i anklagande ton. Bara ett konstaterande. Det finns också att läsa i hennes dagbok för det året, har jag sett.
Men tänk så mycken tid hon fick till att läsa, som hon älskade. Eftersom " att läsa" inte var förenligt med hennes vardagliga liv, då synligt arbete prioriterades, så tror jag att hon var ganska nöjd med en ledig helg. Kanske var det lite överdrift i det hon sa om att hon var ensam, men bara lite i så fall.

Jag hade en trevlig påskafton i går och har varit mer än tacksam att jag haft en lugn dag och fått sova.
I morse vaknade jag sömnig och anade att något inte var som det skulle. Sov efter frukost till långt fram på eftermiddagen. Nu är klockan åtta och jag gäspar i ett. Då vet jag vad klockan är slagen, som det heter.
Något på gång i kroppen. Visst träffade jag en förkyld vän för ett par dagar sedan och tänkte tanken....
Men icke jag!
Amer sov länge. Hörde ljud av kompisar, sedan inget mer. Kanske är de på stan och roar sig.
Nu ska jag sova och i morgon ses vi någon gång vid lunchtid, förhoppningsvis.

Jag har haft en lugn dag och ska vid denna, för mig mycket tidiga timme, fortsätta att sova i föprhoppning om att det saknade välbefinnandet inte är illavarslande.

Gud är god!  Jesus är uppstånden och jag har haft fina samtal med en vän på Facebook under dagens vakna timmar.
Familjen Hallqvist är på väg från Malmö till Örebro. Om kanske bara ett par dagar är Kerstin och Awad på väg från Spanien till Sverige. För nu är VÅREN här!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar