söndag 6 mars 2016

Lördag 5 mars, Söndag, 6 mars 2016. Det går fort att ta sig frånSpanien till Sverige! Kortisblogg.

Söndagsmorgon i Örebro
Lördagsmorgon i Spanien.
Så var jag åter i Sverige! Att jag, som är så gammal, kan vara ute och resa beror helt och hållet på att jag har möjligheten att resa med mina barn. Ensamresor gör jag ej numera och det är klokt.
Syn, hörsel och ben är nötta av tidens tand och jag är så tacksam för att mina barn har tålamod med mig. Tacksam är jag för att jag har fått behålla huvudet ganska intakt så att jag i alla fall kan tänka och ibland på egen hand fatta ett och annat beslut. Att mina barn sponsrar mig och ger mig guldkant på tillvaron är en god sak som är värd all uppskattning.

Lördagens morgon följde jag med döttrarna upp på taket och beskådade soluppgången. SÅ vackert!
Efter frukost bar det iväg mot flygplatsen. Flyget var 1½ timme försenat. Vi hann med att ta en trekantsmacka och en mugg kaffe.
Tre och en halv timme senare landade vi på Skavsta flygplats, nära Stockholm.
När vi kom till garaget där bilen var parkerad var den "död". Ulla gick till terminalen och fick för en 100lapp låna en batteriladdare. Hade telefonkontakt med sin Lennart medan hon hanterade laddaren. Nöjd med att hon fått ännu en erfarenhet i livet och att hon lärt läxan att inte låta en lampa i bilen vara tänd om man inte kör bilen några dagar, travade hon iväg med batteriladdaren medan bilmotorn brummande underhöll mej som satt i bilen.

Efter det bar det iväg mot Katrineholm där vi köpte lite matnyttigt innan vi fortsatte mot Örebro.
Amer hade besök av ett par kompisar och hade skött om huset under min bortavaro.
Jag var trött och gick genast till sängs. Ulla fortsatte sin färd mot Hjortkvarn. Hon kunde varit hemma långt tidigare om hon inte behövt ta mej till Örebro. Men för Ulla är inga besvär för stora. Hon SMSade vid framkomsten.

I dag är det söndag och jag var bjuden till Elsemarie för frukost. Lasse var hos sin sjuka mamma i Katrineholm. Så tråkigt att hon fick en stroke, som medförde förlamning ena kroppshalvan.
Jag gick hemåt och blev fotograferad med snö som bakgrund.
Elsemarie åkte med Örebro kammarkör till Arboga där de gav konsert i dag.  Så roligt att hon är med och sjunger där. Hon började sjunga i mycket tidiga år och var vid 6 årsåldern ledare för en kör bestående av ett antal tomma kryddburkar. Det var en rolig tid!
Amer och jag har ätit köttbullar i dag, kollat på lediga lägenheter, som inte finns. Han har nu varit i Sverige i ett och ett halvt år och vill så gärna ha en egen lägenhet.

Finns någon, som läser bloggen och som vet om något i lägenhetsvärlden så hör gärna av er. Det är en skötsam kille, som kommer från en god familj. Boendet hos mig blev ju en nödlösning och fungerar men är inte det optimala. Vi hjälps åt att leta bostad.

Nu avslutar jag med att önska er alla GodNatt. Jag ska försöka sova gott och önskar er alla detsamma. Gud är god, älskar oss och vakar över oss.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar