lördag 1 mars 2014

Lördag1 mars 2014. Våren kommer? Lite Borensberg igen.

I klass 1 a hade vi också julfest år 1979. Här får jag en julklapp av en elev. Hans pappa tog fotot.Jag hade en skadad fot och måste hela festen sitta på en stol.

Här är hela klassen samlad.
Hösten 1979 och våren 1980 hade jag en etta medan deras ordinarie fröken studerade ett år.
Det var intressant för en "vikarielärare", som jag, att få följa en klass ett helt läsår. Att se dem lära sig läsa allt bättre. En del kunde ingenting i början, en del kunde ganska mycket. Det krävs en del tankearbete och planering då. Kom att tänka på att jag inte visat fotot på mina små vänner från ettan på Bergvallaskolan. Men så här såg de ut. Någon av dem är jag vän med på Facebook. Roligt!


Nu till dagen som började med att jag hämtades av Elsemarie och fick fika där.Med semlor. Skjuts hem för mycket skulle göras en dag som denna så det fick inte bli för lång kaffe paus. Min vän Stefan hade varit här och sökt mig men kom senare tillbaka för en fika tillsammans.
Lite samtal på nätet och några vanliga samtal hann jag med innan jag tog itu med pappersbuntarna, som skulle sorteras och sättas in i pärmar. Vet ej varför jag envisas med att spara en massa papper,som lika gärna kunde slängas.  Dottern skulle till Maxi för en del inköp. Ringde för att höra om jag behövde något. Tre saker var det men om en stund hade jag mycket mera, som köpts av omtänksamhet och sådant jag själv aldrig köper. Härligt att plocka in i skafferi och kyl.
Jag är verkligen bortskämd med att ha snälla och omtänksamma barn! Att jag hjälpte dem när deras barn var små har jag glömt ,men det har inte de.

I dag har jag tänkt på hur bra jag mår nu. Minns när förkylningen började lagom till Advent och hur trött jag var så lång tid därefter. I dag har jag haft arbetslust och hunnit med en del av sådant som släpat efter under lång tid. Det där med arbetsglädje är något jag uppskattar.
Har pratat med min 90årige bror och min 83åriga syster i dag. Så roligt att ha dem och vår 80åriga lillasyster att prata med ibland. Vi kan verkligen vara tacksamma att vi kan tänka klart även om en del av oss har lite småkrämpor. Vår bror simmar 100 meter varje morgon och tränar en del, så han är "bare värst", som de sa i Småland.

Nu ska jag gå till nattens vila, tacksam till Gud för all hjälp och bönesvar jag fått också i dag. Vilken mäktig och fantastisk Gud vi har! Kom just att tänka på sången: "Jesus har makt, Jesus har makt, han vunnit seger där på Golgata. Jesus har makt, han har all makt. Han vunnit seger på Golgata." Var inte rädd! Tacka honom för att han älskar dej och vakar över dej!Du är trygg när du tror på honom!
Sov Gott! "Gud som haver barnen kär, se till mig som liten är!"






























































1 kommentar:

  1. Jag var elevassistent åt en flicka i klass 1-2 1979-81 i Ryds skola och vikarierade som musiklärare i klass 3-4 och 5-6 i N. Unnaryds skola. Sen fick jag min äldsta dotter och då valde jag att bli hemma....

    SvaraRadera