fredag 14 mars 2014

Fredag 14 mars 2014.


Det blev fredag. Tycker tiden har börjat gå allt snabbare.
En glad matte kom och lämnade Isak. Han tittade lite sorgset på henne men han stannar snällt kvar, vetande vad som är hans lott. Snällare vovve får man leta efter.

Jag hade bestämt mig för att baka bullar och några semlor så det gjorde jag. Precis när bullarna var klara kom en god vän och satte upp en lampa i taket. Sådant kan man inte göra själv men den som gjorde det är yrkesman och behärskar den konsten. Vilken tur, nu fikade vi med nybakta bullar och han fick en påse med sig hem. Vi hann prata lite om Gud och att man kan be en enkel bön och veta att Gud har svar,så nu har jag ännu ett böneämne som bara vi två vet om. Spännande att se när svaret kommer.

Tänk så det har blivit. Numera så räcker det med att baka bullar och jag blir trött och vill ej göra mer den dagen.
Skulle ha kommit igång med bloggen tidigare men i datorn kom tidningen Dagen plötsligt upp och där stod mycket att läsa om Ulf Ekman, som nyligen avgått som ledare för"LivetsOrd" i Uppsala. Därtill är i färd med att tillsammans med hustrun Birgitta konvertera till Katolicismen. Det stod mycket att läsa om detta. En stor händelse. Själv tror jag att de vet vad de gör och att de vet att Gud är med i dessa planer. Faktiskt tycker jag det är ganska intressant. Det grundläggande är dock att Jesus kom till jorden ,dog på ett kors, hånad och bespottad,som en ogärningsman, bad under stor vånda till sin Far att få slippa. "Om det är möjligt, men ske inte min vilja utan din" Han gick i döden för att vi människor skulle bli fria. Försonade med Gud. Full förlåtelse. Fritt fram till Gud efter Jesu död och uppståndelse. O, hur stort för mänskligheten. "Det är fullbordat" utropade han från korset. Han bad för bödlarna:" Fader förlåt dem, för de vet inte vad de gör." Han uppstod på tredje dagen och togs bort från jorden. Den Helige Ande sände han för att vara verksam på jorden när han nu inte gick omkring och gjorde Guds vilja. Detta är grundläggande och det tror både protestanter och katoliker.
Hans efterföljare, de som tror på Honom har nu Hans befallning att "gå ut i hela världen och göra folk till lärjungar, döpa dem och lära dem att hålla de bud som Han givit åt sina lärjungar".


Jaha, så det blev! Började med Ulf Ekman och slutade med en liten påskpredikan!
Men nu ska jag gå till nattens vila. Tacksam över dag som gått och att jag vet att Han alltid är med mig.
Gud, nu ber jag för oss alla att vi må få nåd att leva nära dej. Tack för att du aldrig sviker! Låt oss sova tryggt och lugnt i natt och vakna friska och glada till en ny dag, med många, nya möjligheter. Amen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar