söndag 30 mars 2014

Söndag med kyrkobesök. 30 mars 2014.

I regel har jag bestämt redan på lördagskvällen om jag ska gå till kyrkan eller se och höra gudstjänster hemma på söndagen. I dag skulle jag gå till kyrkan och var nästan klar när min vän Stefan ringde och sa att han ämnade hämta mig. En god predikan om vår frihet i Jesus Kristus fick vi lyssna till. Lars Johansson, som predikade, poängterade Nåden från Gud när Gud själv genom Jesus kom till vår jord och på korset bar all vår smärta, all vår rädsla, all ångest och, som barnen sjöng, bara lät det rinna av.
Det enda vi behöver göra är att tacka och ta emot . Det är så enkelt och kanske är det därför så många människor inte vågar säg "ja" till Jesus. Vi vill inte ha något av nåd.

Vid kyrkkaffet råkade jag få sitta vid samma bord som en ung dam, vid namn Sara och några andra vänner. Jag förstod att det var Sara jag i går läste om i vår lokaltidning. Hon hade brevväxlat med Astrid Lindgren i flera år. Efter Astrids död samlades alla hennes brev i Kungliga bibliotekets arkiv. De ansvariga där tipsade Sara om att ge ut breven i en bok. När jag läste om detta i tidningen visste jag att jag skulle se till att få köpa den någonstans. Nu fick jag beställa den på direkten. Snart har jag den i min hand. Så bra det kan bli! Dessutom är Sara från Småland och bor inte så långt från Oskarshamn, som inte heller jag gjorde när jag i min barndom bodde i Figeholm.

I kväll har jag varit på Theparty. I morgon åker Linn tillbaka till Växjö tillsammans med den lilla vovven Frank, Isaks lekkamrat för ett par dagar.
Nu blir det ej heller i kväll tid att, som jag lovat, berätta om prästen i Ibillin men jag hoppas på bättre tid i morgon. Nu går jag till nattens vila, tacksam för en fin dag med sol och värme, hälsa och krafter och ser fram emot en härlig morgondag. Sov Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar