måndag 24 mars 2014

Måndag 24 mars 2014. Mera från år 1983.

Nu blir det tidig blogg för jag ska få herrbesök i kväll och då blir det att äta pizza och spela Fia eller Racko eller läxförhör. Föräldrarna har åkt till Göteborg för något som har med rektorsjobb att göra. Har ej tagit reda på mera. Att ha Tobias här är ett stort nöje.
Gårdagen utan blogg blev ej som jag tänkt från början. Blev bjuden till dottern på förmiddagskaffe med nyinköpta Wienerbröd. Eftersom jag följer den här  regeln för mitt liv:" Först Gud, sedan familjen, och
efter familjen, församlingen", så gick jag dit och fick en skön promenad som bonus.
Jag hann dock med ett "kyrkobesök" ändå. I samma lokal på fjärde våningen i ett hus på stan. Det var mitt tredje besök i den församlingen. Tiden för mötets början klockan 17.00 är bra för då kan, den som vill, besöka sin vanliga kyrka på förmiddagen. Min vän Stefan och jag var där. En givande kväll för vårt andliga välbefinnande.

Numera har jag bara EN matgäst på måndagarna, men fortfarande hjälp med hundpromenad och skjuts till Träningen. På hemväg skulle jag handla lite, så rullatorn packades in i bilen, som vanligt.
Jag ställde den i entre'n på Vårdcentralen, som jag brukar. När jag skulle hämta den var den borta. Så förvånad jag blev! Personalen uppmanade mig att polisanmäla för att kunna få hämta ut en annan rullator. Jag promenerade hem utan att göra några inköp.

Nu åter till år 1983. Jag berättade i mitt förra inlägg om starten av en Studiecirkel. Under min tid i Borensberg had jag flera studiecirklar så det var naturligt att fortsätta. Nu med anknytning till Jesusfilmen som visades i Påskhelgen.
Jag började med att fråga varje deltagare om anledningen till deras deltagande. Jag minns särskilt den 20åriga tjejen, som försiktigt sa att hon var "nyfiken på Jesus". Oj då! Det här bådade gott! Hon var vägingenjör, hade gått i söndagsskolan, kanske var det där som intresset för Jesus väcktes!
Vi samlades varje tisdagskväll i Frikyrkliga Studieförbundets lokal.
Vi kom att samtala om kyrkans högtider och jag minns säskilt när jag frågade om Midsommarhelgen och pensionären gav uttryck för den "oerhörda okunskap", som 20åringen avslöjade.  Jag "fixade till det" hela så vi kunde fortsätta i lugn och ro.
I vår fjärde samling,den 10 maj, kunde vi se att det strålade mer än vanligt om vår unga kamrat. Hon hade det gångna veckoslutet varit i Trefaldighetskyrkan på möten både lördag och söndag. "Nu är jag frälst"sa hon och fortsatte att stråla. Hon blev en hängiven kristen, som kommande höst började på en Bibelskola och fortsatte sin vandring med Jesus. Stor glädje för mej också, men jag var ej överraskad för hennes ord första kvällen "jag är nyfiken på Jesus" talade för att det skulle kunna bli en relation mellan henne och Jesus. Men jag hade kanske ej väntat mej att det skulle ske så fort, men det gjorde ju det hela ännu roligare. Vi blev goda vänner och hon var ofta hemma hos mej.

 Med Matte och Husse i Göteborg blir följden att Isak också ska sova här. Han är, som jag tidigare berättat, en kvällstrött vovve och vill ha sällskap när han ska sova, så nu börjar han gå runt mig och göra mig uppmärksam på vad klockan är slagen. Strax kommer Tobias med Pizza och därför avslutar jag mitt bloggande för i kväll.Önskar er alla en God Natt. 

 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar