söndag 16 mars 2014

Söndagen 16 mars 2014 tog snabbt slut.

Inte blev det något kyrkobesök . Började dagen med kaffe och två bullar för det är ju söndag!

Såg TVgudstjänst från Falköpings Pingstkyrka.Fortsatte med Närradiogudstjänst från Brickebergskyrkan.
Telefon ringde:"Hej, det är Elsemarie, vill du följa med till Tysslinge och se på svanarna? Vi tar kaffe med."  Så klart att jag ville! Hämtades och snart fanns de där framför oss. I och omkring vattnet: Vilken syn att skåda! Och hur de tjattrade! Denna dag var antalet 1.764 svanar. Föräldrarna vita. Fjolårsungarna, som nu skulle lära sej var grå till färgen. På en karta kunde man se "resvägen" till Finland och Ryssland. De reser diagonalt och då ligger Tysslingen så bra till för mellanlandning. Märkligt fenomen som upprepar sig varje år. Där är ibland 4.000 svanar på samma gång.
Kallt var det men vi hittade ett bord i sol, så vi fikade där.

Hemfärden på krokiga vägar med otroligt vackra vyer att beskåda medan vi sakta slingrade oss fram var en upplevelse. Herrgårdar, stora och små hus, bebodda för länge sedan väckte frågor. Hur levde de? Läste om en herrgård som fanns redan på 1600talet och ägdes av en greve. Det var adelns århundrade hörde jag på TV i går. Lasse läste från sin iPhon medan bilen sakta rullade mot Örebro.

Efter en promenad till brevlådan efter hemkomst, ringde min vän Stefan som varit på en kursgård tillsaqmmans med ett 10tal andra. Roligt att ses igen. Han hade varit där några dagar.

Både han och jag hade var för sig tänkt gå till ett möte i en hyrd lokal på Storgatan, så nu gjorde vi sällskap. Ett annorlunda möte i en församling med ett 50tal medlemmar. Stefan och jag är vana vid en stor församling med drygt 900 medlemmar och tyckte det var skönt att vara med i en liten grupp. Lång intressant predikan med mycket bibelundervisning, gemensam sång. Efter predikan gavs tillfälle att ställa frågor och det var flera som gjorde. När mötet var slut bjöds alla på fika med goda smörgåsar och annat gott fikabröd. En givande och mysig kväll!

När jag kom hem ringde min goda vän Anita från Linköping. Det finns vänner som man bara känner sig hemma med och inga långa inledningar behövs. Man bara tar upp tråden där man slutade förra gången.
Vi flyttade ungefär samtidigt in i Borensberg på 70talet och har hållit ihop sedan dess. Tyvärr ses vi alltför sällan, tycker vi!

Nu hade jag tänkt skicka ett foto men vet ej hur det går med den saken. Kanske jag kan skicka på en extra blogg. Vi får se!
I alla fall är jag tillräckligt trött för att säg Gonatt till er,som nu ska läsa innan ni somnar. Sov Gott!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar