fredag 21 mars 2014

Fredag 21 mars 2014. Vad mera?

Dagen började bra . FBmeddelande från barnbarnet, som är i Örebro ett par dagar."Jag skjutsar dig till Hovsta." Tacksam hämtades jag lite senare, lämnades hos tre små barnbarnsbarn och hämtades ett par timmar senare.
Nu följde en trivsam stund. Att leka med småbarn är SÅ roligt. Borde åka dit ibland och "lasta av" lite.
Familjen har nyss flyttat från Nora till Örebro och så här mitt i terminen var det omöjligt att få dagisplats, så modern har fullt upp med de små. Dessutom dåligt med nattsömn. Före ettårsåldern är en del barn lite besvärliga nattetid.

Från Hovsta fick jag skjuts till träningen. Skönt . Promenerade hem och handlade i affären, som jag brukar. Medan jag var där ringde min vän Stefan, kom och hämtade mig, följde med hem och fick ris och kyckling, som jag stekte i morse. Trevligt med lite bordsgemenskap ibland.

Nu går jag till år 1983
I mars, den sextonde till nittonde var det några böndagar utlysta i Västanås, en retreatgård i Örebros närhet. Vi var några från vår måndagsgrupp, som åkte dit. Pastor Kjell Sjöberg var ledare men flera pastorer var också med. En kristen arab, Demos från USA var med som förebedjare.
I en av våra samlingar var det en pastor, med profetisk gåva, som sa ungefär så här:" Ett skott ska höras i huvudstaden och det skall genljuda över hela världen." Jag minns att en påtaglig tystnad sänkte sig över oss alla. Detta hände en kort tid innan Arafat från Palestina skulle komma på Sverigebesök och vi var nog flera som fick detta i tankarna. Men Arafat kom till Sverige och reste härifrån och inget hände.

Tre år senare hände det att vår statsminister Olof Palme med ett skott mördades i Stockholm och nog vet vi att detta gav genljud över världen. För oss, som var med och hörde budskapet från Gud tre år tidigare, gick ju tankarna till det tillfället! Gud vet allt och ibland talar han om vad som ska ske.
Jag har själv varit med om att en person talade profetiskt över mej vid ett till fälle och under årens lopp hann jag många gånger undra hur detta skulle gå i uppfyllelse. Hör och häpna! Det tog trettio år! DÅ fick jag se vad Gud hade tänkt för mig. Spännande att leva i Hans gemenskap.
 I Bibeln finns mycket att läsa om profeter och Andens olika gåvor.

Den 26 mars åkte Georg till Jordanien och Israel. Samma helg fick jag besök av mina goda vänner från tiden i Borensberg, Gun och Maria. Vi jobbade samtidigt på Bergvallaskolan och hade jämt så roligt tillsammans. Vi träffas fortfarande hos varandra över ett par dagar emellanåt. Oj , vad vi pratar minnen och skrattar. I vår kommer de till mej.Roligt att vi kan ses fast mer än trettio år har gått.

Den 14 april åkte Georg till Oberammergau. Jag var sällan ensam. Med tre vuxna barn och deras familjer i stan så blev det barnvaktsjobb ofta. Något som jag gillade. Jag har ägnat mycken tid till barnbarnen och nu när de är vuxna kan vi påminna oss ett och annat och glädjas tillsammans.Ofta sov någon eller några över hos oss. Bra att bo på samma plats.

Nu avslutar jag för i kväll. Önskar er sena bloggläsare en God Natt och Sov Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar