lördag 22 mars 2014

Lördag 22 mars 2014. Mera från år 1983.

En lugn och skön lördag blev det. Min hemtelefon, som inte funkat sedan i oktober då jag fick nytt modem, om det nu var orsaken, funkar nu igen. Jag kan både ringa ut och ta emot samtal! Har ringt i dag! Uppsägningsdatum 23 april. Hade inte tänkt säga upp om inte det hade varit stopp för både inkommande och utgående samtal och utan intresse från operatören att avhjälpa felet, förrän NU.
Nu fick jag det sagt och det kändes bra! Nu är det diskmaskinen, som inte tar in vatten, som är mitt problem. Saknar rörmokare i släkten.
I dag skriver jag tidigt så kan "godnattsagaläsarna", lägga sig lite tidigare och jag med.

En matgäst fick jag i dag. Så ringde jag till min kusin i Västerås. Vi har samma mormor, hon och vi syskon. Vi har alltid trevliga telefonsamtal, bortsett från sjukdomsbekymmer i hennes familj. Kommer snart att ses. Tänker nog åka dit med lite kakor till påsk. Jag vet att det blir dem till glädje, som det brukar!

Nu fick jag ett samtal från en "trasig" människa."Bed för mig!" var uppmaningen. Det gör jag så gärna, viss om att Gud hör varje ord och han delar vår smärta och helar trasiga själar när vi vänder oss till honom med vår nöd. Jesus är Herre!

Nu måste jag till år 1983, så jag får ett slut på det också.
En fredag i april åkte Ulla och Lennart till Elsemarie i Västerås och stannade där till söndagen. Föräldrarna behövde lite tid för sig själva. Emil var yngst, ½ år . Nu har jag,sedan en tid, detaljerade anteckningar i min Fickdagbok så jag kan tala om att på lördagen står det:" Sovit dåligt. Emil vaknade åtta gånger före klockan tre men Herren ger mig kraft så jag bakar och städar och allt går så bra. Pojkarna är så snälla!" På söndagen står det:"Emil sov från 22.00-3.00 och sedan till 8.30." Rätt ska vara rätt! Nu har Emil själv fått pröva på detta med barn som inte alltid sover när de vuxna så önskar. Därför berättar jag! På kvällen hämtade jag Georg vid Centralen när han kom åter från Oberammergau, tydligen en affärsresa bara!Nästa morgon till jobbet i Stockholm.

I Påskhelgen visades den berömda Jesusfilmen i TV och jag fick en ide´ att ta kontakt med Studieförbundet för att föreslå att en studiecirkel borde startas med anledning av "Jesusfilmen". Jag menade att nu var intresset för Jesus stort och en annons lydande:"Såg du Jesusfilmen? Vill du veta mer?" publicerades i Nerikes Allehanda. Den 19 april började jag med åtta deltagare. Det blev en mycket intressant samling av människor av skilda slag. Kommer särskilt ihåg den 20åriga tjejen, yngst i gruppen och den äldsta,pensionär sedan lång tid. Jag var superintresserad av att se resultat. Hade pratat med Gud om "företaget" innan jag gick till Studieförbundet med annonsförslaget, så jag visste att han också var intresserad.Annars hade jag inte börjat.

Har god lust att berätta om första kvällen men jag har tänkt att gå till en kyrka, där Gudstjänsten börjar redan klockan 10 i morgon så jag vill gå till vila i tid i kväll. Kanske hinner jag lite annat också innan sovdags. Önskar er alla GodNatt!
Jag avslutar med en välkänd sång:" Du vet väl om att du är värdefull, att du är viktig här och nu, att du är älskad för din egen skull, för ingen annan är som du." Vi är så älskade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar