tisdag 25 mars 2014

Tisdag 25 mars 2014. Kortisblogg. Nutid.

Dagen började tidigt. Klockan 5.40 rörde en liten tass vid min arm. Där stod han, Isak. Skulle jag kunna tänka mig en liten promenad? Jag skulle ändå vakna klockan halv sju så OK! En kort kisspromenad bara. Sedan somnade han. Klockan åtta cyklade Tobias till skolan och jag hämtades till Optikern, som öppnade först klockan nio. Det blev att vänta i solskenet på Nygatan. Så intressant att titta på alla människor på väg till sina jobb, samtidigt som jag njöt av att inte behöva frysa.

Synundersökningen gjordes efter alla konstens regler. Jag har god syn och mina glasögon var avpassade därefter och behövde inte bytas. Synundersökningen utfördes gratis, så det blev dålig affär den här gången, men de fick i alla fall ytterligare en kund och en nöjd sådan.

På hemvägen handlades Våffelmix för Tobias och jag skulle festa lite när han slutat skolan för dagen.
Jag hann också med att baka kanelbullar innan han kom hem.
Ytterligare en person dök upp lagom till våffelfesten. En påse bullar hämtades av mina två barnbarnsbarn,som bor på samma gata som jag.
Dagen avslutades med en god kycklingmåltid då också Isak fick sin beskärda del av sin älsklingsmat.

Att bloggen håller sig inom rimliga gränser i kväll har att göra med Tobias vistelse här för nu ska han lära mig lite angående fotoöverförande, en konst jag ännu,trots flera lektioner, ej helt behärskar.
Han har dock ett enormt tålamod med sin gamla mormor. I kväll ska jag lära mig hur jag kan gå via min iPad. Det är fortfarande plusgrader ute,härligt! Solnedgången i kväll var helt underbar och jag tog ett foto från min altan. Om nu Tobias kan lära mig så ska jag skicka den med bloggen, nu på direkten!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar