fredag 28 mars 2014

Fredag 28 mars 2014. år 1983.

Så blev det fredag igen!  Jag ringde hårfrisörskan, som finns i närheten och fick komma på en gång. Fick håret rullat och blev så fin.
I Filadelfia var det stor samling av seniorer i eftermiddag. RPG hade sitt  "Vintermöte."
Min syster och jag var med där och gick sedan till en butik, som heter Varsam, där en tång för att ta upp saker från golvet, inhandlades. Linn hade kommit hem på besök så hon hämtade sin mamma på jobbet och oss, där vi befann oss.

I dag har det varit en fantastisk dag med värmande sol. Man kunde se en och annan sitta utomhus och njuta.
Rapporter från dotter och måg, som åker husbil i södra Europa, talar om ännu mer sol och sommar.
Så går vi till år 1983.
Första året i Örebro blev mycket intressant. Naturligtvis jobbigt också, men att vara med och se hur arbetet fortskrider och förändringar, som följer ger så mycket tillfredsställelse!

Den 11 oktober åkte Georg till Israel igen. Jag snabbade på med att måla bräder för snickarna isolerade och klädde huset med trä och jag hade ont om tid för den18 oktober åkte Ulla och Lennart till Israel, där de möttes av Georg och sedan följde med hans resgrupp.Då flyttade jag till deras tre barn i Vivalla och fick mindre tid  att måla. Någon gång tog jag barnen i bilen och åkte hem och passade på att hinna med några bräder så snickarna alltid hade de bräder de vartefter behövde.
"Pojkarna är så snälla", står det i mina anteckningar, men den snart ettårige Emil var magsjuk med kräkningar och diarre', vilket botades med majsvälling.

Den 22 oktober står det att Georg ringt från Jerusalem. Han blev av turistbyrån någon gång varje resa  "bjuden" på ett samtal hem. Det var lite skillnad mot dagens mobiltelefoner.

Den 2 november kom Georg, Ulla och Lennart åter från Israel. Lilla Emil kände inte igen mamma och pappa. Bara tittade på dem, undrande vilka de var. Georg var sjuk och hade feber så vi åkte snabbt hem till oss.
Några dagar senare åkte han till jobbet igen.
Den 10 november åkte Elsemarie och jag till Stockholm och var på kvällen tillsammans med Georg, Doris och Arne Sjöberg på konsert med Jerusalems Filharmoniker. Underbart!
Dagny var nu hemma från sjukhuset och var helt bra.
Den 22 november hade vi besök av en arabisk präst från byn Ibillin i Israel, nära Haifa. Den mannen är så speciell och intressant och jag vill gärna berätta lite mer om honom, vilket jag inte orkar med i kväll, så jag ska ta det i nästa inlägg.
Tidigare under året hade en film, med titeln "Nära marken", spelats in. Den skulle visas över landet i kyrkor och kapell, på juniormöten i första hand. Fredrik, vårt barnbarn, stod för huvudrollen och hans bror Martin var också med. Den spelades, till en del, in i pojkarnas hem och jag hade förmånen att få vara med och fixa kaffe o.s.v. till de som skötte filminspelningen. En förtjusande film, som jag önskar att fixa en kopia av någon gång.Den 26 november visades den för första gången och så klart var Georg och jag där och såg den.
Något jag ser i mina anteckningar är att vi ofta vistades i "kakelugnsrummet", där vi satt framför brasan, med eller utan gäster. Mysiga kvällar!
  Barnbarnen älskade att sitta där. Ofta grillade vi korv.
Men nu är det sovdags igen. Då intar jag sängen. Kanske lyssnar jag till Närradion och fina sånger från Brickebergskyrkan innan jag somnar. GodNatt, GodNatt! Gud är god och älskar oss alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar