fredag 28 februari 2014

Fredag 28 februari 2014. Julbasar på Hällaskolan mm.

Föräldrar och syskon blev inbjudna till julbasaren.
Vi börjar detta inlägg med år 1982, det år då vår lilla familj flyttade från Borensberg men det finns ännu lite att skriva om livet där.Bl.a. om den sista julbasaren 1981.
Som jag tidigare berättat, så var eleverna i klassen där Elsemarie gick, fulla av energi. Så märkligt att så många elever med sådan framåtanda hamnat i samma klass. Deras fröknar sa att de aldrig tidigare varit med om något liknande. Ide´sprutor, musikaliska initiativrika, uthålliga, samarbetsvilliga etc.
I 9an år 1981 hade de sin sista julbasar tillsammans. De hade en sådan varje år, naturligtvis stöttade av sina fröknar, som gav dem utrymme att förverkliga sina ide'er.

Så roliga basarer och så mycket pengar de fick in. Det här var sista chansen för dem att få in pengar till den tidigare omtalade resan till Leningrad.(Jag har ännu ej hittat några anteckningar om den roliga resan). Föräldrarna ställde upp på olika sätt för att ge sina bidrag till försäljningen. Det här året hölls auktion på skänkta saker. Jag minns det särskilt eftersom jag missade ett handarbete, som en mamma och mormor gjort. Slutade att buda för tidigt. Det var välbesökta basarer de ordnade och alla hade roligt. Jag tror att de under de här högstadieåren samlade in så mycket pengar så det betalade resan för eleverna och vi föräldrar, som var med, behövde bara betala en liten summa.Det måste ha varit en härlig känsla för dem att defått in så mycket pengar och haft roligt dessutom. Kreativiteten hade inga gränser. Flera av dem har, som vuxna, ledarpositioner i sina yrken.

I dag har jag bakat bullar och semlebullar och drömmar. Det räckte för att jag skulle bli trött.
Nu säger jag GodNatt och ett litet ord att sova på."Gud är densamme, i går, i dag, så ock i evighet."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar