onsdag 12 februari 2014

Onsdag 12 februari 2014. Borensberg och skolresan.

Så fina de är!Det var inte lätt att skiljas efetr alla år tillsammans.Skolresan tillsammans väntar dock!
Vi är kvar i Borensberg och Elsemarie och jag förbereder oss för skolresan till Leningrad 15 juni, fyra dagar efter skolavslutningen.
Klockan 16 gick "Vadstenabussen" från Borensberg till Stockholm varifrån vi åkte båt till Åbo på kvällen. Visserligen har jag det här året skrivit lite mer än vanligt i min fickalmanacka men borde ha haft mer att skriva om denna resa. Eftersom jag skriver lite här och där är det möjligt att jag har utförliga anteckningar någonstans och hittar jag dem så återkommer jag. I en blogg kan man ju tillåta sig att avslöja sina brister i ordning.Nu skriver jag det jag har i mim lilla bok.

Till Åbo kom vi onsdag klockan 8. Ingen väska öppnad. Torsdag regn. Fredag regn.Hahaha! Det var tydligen allt jag hade att berätta om resans första del. Måste kolla bland mina papper!
 "Lördag, åkt i sol från Leningrad genom Ryssland och Finland. God middag på båten. Söndag: Sol,sol, underbart väderoch en härlig bussresa. I Borensberg klockan 11.00." Middag fick Elsemarie och jag hos våra fina grannar, familjen Rask. Vilken reseskildring! Ursäkta mig! Det måste finnas mera. Jag minns naturligtvis en del utan anteckningar så jag ska nog ta den där resan mer på riktigt i nästa inlägg, kanske med lite hjälp av Elsemarie. Antar att det finns en och annan klasskamrat som också är intresserad av att påminnas för det var en enormt trevlig resa.
 
Måndag och tisdag var vi trötta. Tisdag ringde Georg från Köpenhamn och Arlanda på väg hem från Israel.Torsdag åkte Kerstins svåger tillbaka till Jerusalem. Veckan slutade med midsommar, då Kerstin med familj och svärmor kom till Borensberg. Sven och Maria kom på söndagen. Mathias och Martin, ett barn ur varje familj stannade kvar hos mej. Georg åkte till jobbet i Stockholm. Elsemarie hade tidigare i veckan åkt till Örebro där hon fick hjälpa till i svågerns cafe',medan han skjutsade sin bror till Arlanda.Hon stannade kvar i Örebro över midsommar.

Nu är bloggen klar för i dag och jag kan gå till husgruppen i lugn och ro och ni som har bloggen som godnattsaga kan gå till vila tidigt i kväll! Sov Gott! Gud är god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar