fredag 21 februari 2014

Fredag 21 februari 2014. Forts. vecka 27 1982.

Mera blöt snö i natt. Grannen på ena sidan fixade trappan och lite till. Grannen på andra sidan tog resten och körde det över gatan till kommunens gräsmatta. Vi hann med en pratstund i "vårvärmen," +3.
Hann med att ringa en vän som mår lite dåligt och har ont men säger att hon lärt sig leva med det.
Jag beundrar henne!

Fick besök till sen lunch av Filip, barnbarnet som är på besök i föräldrahemmet under sportlovet. Han var ombedd att komma för att ge mig lite hjälp med datorn.
Han har tålamod och använder sig av samma pedagogiska grepp som sin far:" Learning by doing".
Han blev mig till stor glädje genom att hjälpa mig med att kontakta en kvinna på Gräddö utanför Stockholm, där min mormor och tidvis också vår mamma bodde i början av 1900talet. Mer om det senare.
Filip tog tag i dammsugaren och drog över köksgolvet före lunchen.
Bullarna, som bakades i går, hämtades av de som ska flytta till Örebro i helgen.

Nu till vecka 27 år 1982. Den 5 juli, första dagen av semesterveckan tog vi bussen till stan. Strålande väder! Vi besökte villan som vi köpt, träffade förre ägaren med fru och dotter. Lovade dem att de skulle få bo kvar juli och augusti månader så de hade tid på sig att hitta en lägenhet. Vi bjöd dem på hyran.
De fick genom bostadsförmedlingens försorg i slutet av augusti flytta in i en 5rumslägenhet,centralt. Anledningen till att de fick så stor och fin lägenhet med läge nära Centrum var "att de ju bott i villa och skillnaden inte skulle bli så stor." Undrar om sådana hänsyn skulle tas i dag!
Vi tittade också på vattenskadan i källaren, som nog var anledningen till att villan, trots det fina läget, varit svårsåld.
Så var det att gå till banken. Vi var kunder i Östgötabanken, Borensberg. Inteckningarna på det nyinköpta huset låg hos Nya Sparbanken, (numera Svedbank?) Det skulle få konsekvenser.

Efter "husarbetet" tog vi bussen till Brickebacken, där Kerstin med familj bjöd på middag. Frukost hade vi förresten ätit på det cafe, de nyligen blivit ägare till.
Nästa dag, hade vi besök av Kerstin och barnen. På kvällen var vi på möte i Vadköping. Pastor Öjvin Berbres , som varit pastor i Linköping unde samma tid som vi bodde i Borensberg, var numera pastor i Filadelfia i Örebro och det blev ett kärt återseende. Vi inbjöds att dricka the hos dem i Lundby. Därifrån till Vivalla var det inte långt så vi tog en promenad hem i den sköna sommarkvällen.

Nu hade vi avverkat två dagar i Örebro. Varje dag var lika spännande och intressant. Vi njöt!

Nu har jag medan jag skrivit så här långt sett "Skavlan" i TV lite till och från. Det bästa på fredagskvällarna är annars att lyssna till Närradion och Förbönskvällen,dit människor ringer om sina bekymmer och får förbön och sina glädjeämnen när de fått bönesvar.Jag hinner med båda. Kvällen slutar med en timmes sång och musik och det är så skönt att lyssna till medan jag ligger i sängen och läser.
Tacksam att få bo i ett land där vi fritt kan berätta om en underbar Gud, som aldrig sviker och som lyssnar till varenda bön. Det står i Bibeln att"Han ger den trötte ny kraft " Och det har jag fått erfara.
 Tack, Gud för den här fina dagen! Jag ber dej om att vi alla ska få sova gott och att jag ska få ny kraft i morgon så jag hinner med det jag planerat utan att pruta av på mitt valspråk, "människan först". Amen!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar