torsdag 27 februari 2014

Torsdag 27 februari 2014. En liten kortisblogg.

Kan inte begripa varför jag blir trött efter att ha gjort så lite, som i dag. Förr hann jag med både att förvärvsarbeta och sköta hemmet, gå på sångövning, scoutmöten, hälsa på hos ensamma och mycket mer. Ändå måste jag bara tacksam för det jag orkat med.Det synliga är tre sorters kakor. Hade tänkt mig till kyrkan i kväll men det orkade jag inte. Tur att jag har Jesus i mitt inre och kan då konversera med honom när som helst. Hörde om en flicka, som var med sina föräldrar till kyrkan och som vid utgången sa: "Ajjö då Gud, vi ses nästa söndag."
Är tacksam för den dagliga gemenskapen med Gud, den som möjliggjordes genom Jesu död på korset.

I går tränade jag och handlade på hemvägen i matvaruaffären. Bloggade inte.

Tidigare har jag från år 1982 berättat om vår kommande flytt från Borensberg tillbaka till Örebro. Det finns  fortfarande en del kvar att berätta från Borensberg och tiden före flytten men, som jag redan antytt , så är jag väldigt trött och säger än en gång att jag återkommer i nästa inlägg med en förhoppning att tröttheten då inte ska hindra mej. 

I kväll avslutar jag med en liten rolig historia från skolvärlden."Pelle kommer hem från skolavslutningen och hans pappa frågar - Var har du betyget Pelle? -Ah jag lånade ut det till Svenne. Han skulle skrämma sin farsa." Hahaha, så fiffiga de är våra telningar.

Men nu är det dags för sängen och tacksam går jag dit. Ofta innan jag somnar tänker jag på hur bra jag har det .På tal om det så hörde jag  om en kyrka i Uppsala, (Korskyrkan?) att man där låter Romer få bo och människor från stan ställer frivilligt upp. Öppnar kyrkan och bor kvar där över natten. Vet tyvärr ej så mycket mer just nu om detta men kanske kan berätta mer en annan gång." Allt vad ni vill att människorna ska göra mot er, det ska ni göra mot dem.  Sov gott! Gud är god!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar