söndag 2 februari 2014

Söndag 2 februari 2014. Kyrkobesök i dag. Lite år 1982.

Söndag med kaffe och bulle, TVgudstjänst som i dag handlade om möten med människor och möten med Gud. Prästen sa att det förvånade honom att vi har så svårt att tala om våra Gudsmöten. Det verkar "knäppt"tycker vi eller tror vi att andra tycker så. I gårdagens blogg skrev jag om ett enkelt Gudsmöte för många år sedan.

Samvaron med Gud har betytt så mycket genom hela mitt liv och fört så mycket gott med sig för hela vår familj så hur skulle jag kunna tiga omGud?
I kyrkan i dag var det samma talare som i går. Hon berättade om hur hon lämnade sin barnatro när hon började läsa en bok om healing. Hon tyckte det lät bra och gav henne till en början den själsliga vila, som hon just då var i stort behov av. Hon provade alltmer av vad som fanns i den ockulta världen och kom in i spiritismen. Hon ägnade många år åt det livet. För några år sedan var hon på vidare "utbildning" på en plats utanför Stockholm.
 Hon berättade i dag om träkorset, hon alltid hade i fickan, hur de bad bönen "Fader vår", sjöng psalmer och talade om Gud,trodde att allt hade med Gud att göra. Plötsligt kände hon att hon inte mådde bra. Hon sa till en av ledarna att hon måste gå ut för att få luft.

 Därute mötte hon Jesus som bl.a. frågade henne vad hon höll på med.Hon blev förkrossad och förstod att det var något som var fel. Vid hemkomsten dagen därpå ringde hon till en pastor, som tillsammans med en troende kvinna kom hem till henne. Helena valde att avsäga sig allt det hon hållit på med, bad om befrielse från de tre demoner som hade stått vid hennes sida och "uppmuntrat" henne. Bad Gud om förlåtelse och fick uppleva Hans frid på nytt. Nu upplever hon kallelsen från Gud att vara ute och berätta om hur Satan, "lögnens fader",som det står i Bibeln lurar människor på villovägar. Han vet att hans tid är kort för vi närmar oss slutet av denna tidsålder, något som han vet.
 När Gud en dag gör allting nytt så är Satan för evigt borta och slut är det med allt mörker.Det står i Bibeln att"han  förkläder sig till en ljusets ängel"." Att han går omkring som ett rytande lejon" för att förvilla t.o.m. de som valt att följa Jesus.

Helena poängterade åter hur viktigt det är att vi hela tiden håller kontakten med Jesus, som är den som  har makten i sina händer "och kan göra mer, ja långt mer, än vi kan bedja eller tänka."
 
Efter gudstjänsten gick Stefan och jag till en salladsbar och åt rödspätta och stekt potatis, så gott!

I dag är det två plusgrader. Även om jag gillar sådana grader så tycker jag nog att de kom lite olämpligt, särskilt som vi är lovade kyla senare i veckan. Jag är rädd för både kyla och halka!

Jag längtar efter vår och sommar! Inte alla gör det. De måste ha det bra nu.


I mitt förra inlägg berättade jag om Elsemaries flytt till Örebro. Arbetslös och ensam åkte jag dagen därpå till Växjö, där min syster hade besök av mamma. Så roligt att stanna hos dem några dagar.
Tidigare berättade jag om att Georg den 7 mars åkte till Israel och kom åter den 3 april.
Dagen innan Georg kom åter till Sverige fick jag besök av Kerstin med make och de hade med sig Fredrik, Mathias och Mikael, som de lämnade hos mig. När Georg kom hem blev det särskilt roligt. Det står i mina anteckningar att han berättade för dem om Egypten, tog dem med på tipspromenad, grillade korv och badade bastu.
Påsklovet hade börjat. Sven fick tillfälle att åka till Österrike med några kompisar för att åka skidor så han var ej hemma då jag ett par dagar senare kom till Örebro med pojkarna. Jag bodde i Hovsta hos Maria, pojkarna och den lilla nyfödda Kristin. Om henne står det, "lillan bökig"eller "lillan krånglar". Alla barnbarn i samma stad gjorde att jag kunde ta med dem,låta kusinerna träffas och ibland bo över hos varandra.

Påskafton åkte jag till Stockholm, till Georg och Dagny, där jag stannade till annandagen. Två dagar senare, den 14 april, står det att jag väcktes klockan 7 på morgonen av telefon. Det var Georg, som ringde från Köpenhamn.Tydligen på väg igen.Han ringde alltid från Köpenhamn innan han gick på nästa flyg och likadant när han var på hemväg från sina resor.Samma dag åkte jag till Örebro och Brickebacken, där jag bodde några dagar. Den 18 april fyllde Mikael 10 år (på en söndag) så då var där stort kalas.
På måndagen opererades IngaBritta ännu en gång. Den 23 april kom Georg hem från sin senaste resa och vi åkte till Örebro där vi tittade på ett hus, det första. Nu började en besvärlig tid för oss. Vi måste få tag på ett lämpligt hus i Örebro och vi måste hitta en köpare till vårt hus i Borensberg. Till detta ska jag återkomma!

Men nu är det dags att säga: "Slut för i dag" och jag önskar er alla en fin kväll!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar