måndag 24 februari 2014

Måndag 24 februari 2014.Ingen dag är den andra lik. År 1982

Vet ej varför jag är så "seg" på morgnarna numera. Är det "pensionärssjukan" månntro?
I dag var en av mina måndagsmatgäster sjuk och den andre fick återbud. för jag tänkte åka till Hovsta och se om jag kunde göra lite nytta där. Familjen flyttade i går från Nora till Örebro.
Innan jag åkte dit hann jag med en promenad till träningen. En hel vecka sen sist är i mesta laget.

Blev bjuden på lunch hos familjen. Sedan var det för föräldrarna att välja. Ville de ha "barnvakt" medan de själva packade upp, eller ville de ha hjälp med att packa upp?
Det blev till största delen så att jag lekte med barnen, 4åringen och 2åringen. Det är intensivt med barn men ack, så underbart. Nu ser jag fram emot att de ska bli stora nog så jag kan läsa Bamse och Nalle Puh för dem. Konkurrensen är hård vad gäller underhållning för barn. 4åringen visade film i mammans mobil och det var trevligt men jag hoppas ändå på Bamse och Nalle Puh. Lite egoism i detta kan ej förnekas. Jag är ohjälpligt kär i dessa figurer!

Nu kanske det är dags att få ett avslut på år 1982. Det har dragit ut på tiden men det var ett betydelsefullt år och mycket hände, speciellt då med inköpet av villan i Örebro.
Vecka 28 var det dags för "stråkfamiljen" på Östgötagården. Det var ju en stor upplevelse varje sommar att vara där. Nu åkte Ulla, Lennart med sina barn dit, som vanligt. Elsemarie också.

På väg till semester hämtade Sven och Maria sin Fredrik. Jag tog tåget med Mikael till hans familj i Örebro. Tåg tillbaka samma dag för dagen därpå kom Dagny från Stockholm för att stanna en dryg vecka. Georg kom också hem över helgen.

Utöver bostad i Örebro måste vi också skaffa bostad åt Elsemarie, som sökt och kommit in på Musikgymnasium i Västerås. Hade Örebro haft sådant hade vi sluppit rumsbekymmer i Västerås, men problem är till för att lösas och varför oroa sig när vi har bönens väg att gå. Den vägen hade blivit oss välbekant genom åren, så vi bad förstås om en lösning. Jag tar det en annan gång.

Nu är det bäst att sova. I morgon ska jag till ögonmottagningen på USÖ.
Gud, tack för allt gott och trevligt i dag! Du är god, kärleksfull, rolig och trofast. Jag älskar dig, Amen!
"Herren är vår herde. Oss skall intet fattas." PS 23.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar