onsdag 6 september 2017

Onsdag 6 september 2017.Så roligt med besök från Holland.

Det kom ett pling på förmiddagen. "Är du hemma vid 14-tiden?"
Precis den tiden skulle jag hämtas till tjejträff. Jag sa det men sa i samma veva att jag skulle ringa återbud dit, vilket jag också gjorde. Att få besök av Georgs bror Elon med fru Marja, vilka jag ej träffat sedan en svägerskas begravning för flera år sedan var en stor händelse som jag ej ville missa.

Som sagt så ringde jag återbud till dagens planerade träff. Följden blev att den som inbjudit till dagens tjejträff ringde till övriga inbjudna, vilket fick till resultat att träffen framflyttades en vecka så nu blir det roligt nästa onsdag också.

Jag hade bakat goda bullar förra veckan och i måndags två sorters kakor och dessutom en tårta från min födelsedag att ta ut från frysen så det blev lite 90-årsfest. Fick så vackra rosor.

Vi fick ett par timmar att prata om våra familjer och titta på några foton från min nyligen inköpta bok om Stockholm från 1940-talet. Påmindes om när Skanstullsbron byggdes i närheten av Elons och Georgs föräldrahem och mycket mer. Om födelsedagar med överraskningar som vi varit med om.

I dag har Elsemarie med bil varit på besök i Göteborg. Beklagade att hon ej var hemma och fick träffa  sin farbror men råkade ringa i rätta stunden så de fick prata med varandra i telefon i alla fall.
Sven och Maria beklagade också sin frånvaro via FB, där jag meddelat om besöket. De var i Stockholm messade de.
Kerstin beklagade också via FB att hon och Awad  just nu befinner sig i Skåne. Ibland klaffar det inte så bra.

Dagen har varit tung och grå med lite regn och absolut ingen sol, så jag var glad för kärt besök.
Jag fortsätter med mina flyttbestyr. Sakta, sakta går det men jag har fortfarande första Advent som målet då jag ska ha hunnit med att få allt på plats.
Om icke så fortsätter jag väl ett tag till.

På fredag blir det surströmmingsfest hos Ulla och Lennart. Något jag ser fram emot.
Att vara pensionär med barn som engagerar sig för sin gamla mamma är inte så dumt ska jag säga.
Man blir så ompysslad och uppassad och så länge huvudet är någorlunda intakt så kan man faktiskt njuta av livet.

 I dag fick jag SMS från en tjej, hälften så gammal som jag. "Gud är god, jag har så mycket roligt att berätta", skrev hon. Vi ska snart ses och jag ser verkligen fram emot det för att få höra.

Nu borde det ha varit sängläge för länge sedan. Blev åter sen med bloggen för jag tittade på Uppdrag Granskning från Biskopsgården i Göteborg. Att barn har olika förutsättningar när det gäller att lyckas med skola och livet i övrigt tycks inte alla vilja förstå och det gör mig illa.
Naturligtvis har det betydelse för skola och liv om man växer upp i ett tryggt hem eller inte. I fattigdom, med sjukdom i familjen, alkoholproblem, arbetslöshet, trångboddhet och annat är det inte så konstigt om det går snett för en och annan.

Nu tackar jag Gud för i dag och säger GODNATT till er mina trogna vänner. Sov Gott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar