tisdag 26 september 2017

26 september 2017. Lite forntid och lite nutid.

Jag tänker så ofta att jag måste se till att forntiden fortsätter att bevaras men ofta börjar jag för sent med bloggen eller så hittar jag inte var jag slutade förra gången.

Nu tror jag mig veta att jag avverkat halva augusti år 1996. Om jag tror rätt så skrevs detta den 26 augusti detta år.

96.aug.16. Fredag. Ljuvligt väder. Tog tallriken och gick ut i det daggvåta gräset och plockade hallon innan jag hällde fil över dem! Vilken grej! Tack, Tack, Tack gode Gud! Solen skiner och fåglarna kvittrar, står det i dagboken. Åkt med familjen Hallqvist till Stenboda där vi har Församlingshelg.
Söndag aug 18.Dopförrättning i Laxsjön. En granne till en av kyrkans medlemmar döptes. Glädje!
Sven plockar hallon hos mej innan de åker till Stockholm.
Måndag.Elsemarie med lärarna till Kilsbergen..Jag till Hjortkvarn och plockar massor av svarta vinbär.
Tisdag. Fick tel.bud att Ralf skulle komma hem till sin lägenhet ett par dagar så jag åkte till Brickebacken och tittade till det i hans lägenhet.
Onsdag 21 aug. I dag skulle Georg ha fyllt 70 år på vår 48- åriga bröllopsdag. Saknar honom men vet att han har det bra hos Gud. En dag ska vi mötas! Spännande!
Fredag. Underbart väder varje dag denna sommar! Petter sover över här.
Lördag 24 aug. " Riamarknad" utanför Mikaelskyrkan.

Det var så att kyrkoherden Björn Svärd var starkt engagerad i arbetet på Ria, där många människor fick hjälp  på flera sätt. Mat, kläder, omsorg i vardagen och mycket kärlek. Björn ordnade träffar i kyrkan med enkla bibelstudier och fika, Alla kände sig hemma där.
Jag tog med Linn och Filip till marknaden.Det står att Filip satt i barnvagnen och sjöng "Bä, bä, vita lamm". Han var då ett år och 9 månader. Han var Dagis lilla sångfågel, påstods det!
Aug.26. Petter, Jonas och Bernard bott här i natt. Ulla åkt till Härnösand för studier. Denna vecka ska familjen klara sig utan hjälp av mig.
Tisdag 27 aug. Hämtas av Kerstin som köper färg och vi åker till Frommesta och målar fönster.
Elsemarie har kommit med en ide' att jag borde vara klassmormor i en klass på Mikaelsskolan.
29 aug. "Skulle ha åkt till Hovsta i dag, Längtar dit. Det var så länge sedan", står det i boken. Men en tjej ville komma och titta på rum att hyra, så därvid blev det..

Aug. 30 och 31. Sven kom med Kristin som hann vara här en stund innan skolan. Så kul att ses!
Till Almby kyrka, med Filip och Linn  där pappa Lasse spelade i direktsändning, står det.

Nu var augusti 1996 avslutad. Lite skillnad mot nu kan man säga!

I dag har jag varit i källarens träningslokal en stund. Storartat! Handlat på Lucullus. Hittat ännu en ingång till min omgärdade gård. Nu vet jag att det finns minst fyra ingångar. Lär mig lite nytt då och då. Annars så är allt som vanligt.
Gud är så god. Vi har bedit för en kvinna som väntat på besked om prover rörande hennes hälsa.
Hon fick i dag positivt besked. Nu tackar vi Gud för bönesvar och ber om välsignelse över henne och familjen alltfort!
En dotter ringde i dag och berättade hur Guds ledning i en viss situation blivit så tydlig för familjen och den ena överraskningen efter den andra visar sig.

Jag hade bestämt att somna tidigt i kväll. Så ser det ut att bli. Jag måste få lite ordning på min nya tillvaro!! Lite disciplin kanske! Jag är i alla fall glad att jag kom iväg till lite träning i dag.
Kära vänner! Inte vet jag vad det blev av denna blogg men jag är i alla fall åter igång med lite forntid och det känns bra.  Gud har omsorg om oss! Jag ska läsa Psaltaren kapitel 46 innan jag somnar. Vi ska ej vara rädda för Gud är vår borg. Han sviker aldrig. GodNatt ! Sov Gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar