fredag 23 december 2016

Torsdag 22 och fredag 23 december 2016.

I väntan på bil som ska ta mig på utfärd har jag avsatt 40 minuter till att skriva en liten julhälsning.
Det betyder att den blir kortfattad men för att jag ej ska glömma att det är just en julhälsning så säger jag på en gång :"GOD JUL!"

I går var jag hos hårfrisörskan, hade besök av nye bilägaren, som fick bilnyckeln och hade sedan ett  mycket långt, samtal med en av mina gamla kontakter sedan jag jobbade med att ta emot ungdomar som behövde stöd och hjälp. Åren går men  kontakten består, i en del fall, och för mig är det en glädje när de hör av sej om "repet brister" och de behöver någon att prata med. Problem som uppstått under vandringen!
Senare på kvällen såg jag att bilen var borta.Tydligen hämtad av nye ägaren Så  var den förbi, tiden då jag hade egen bil.  Jag har Färdtjänst och jag är så tacksam för denna service. Ställer alltid upp. Både långa och korta resor. Till en hyfsad avgift!

Ett  besök av Inga vid 19-tiden och sedan var dagen slut. De två degarna jag berättade om i min förra blogg var redan på förmiddagen både utbakade och "bortgedda", om uttrycket tillåts.

I dag har jag tänkt på forna jular och ser skillnaden. Julklappar är nu så gott som helt slopade. En slant till välgörande ändamål får ersätta.  Årets julklapp ger möjlighet till undervisning för barn i nya skolor  i Colombia.
Vad gäller annat, som har med julfirandet att göra, så märker jag hur jag varje år drar ner på det mesta för att göra allt enklare och enklare.

I dag har jag bakat Fruktkaka till Lennart som fyller år i morgon. En flerårig tradition! Enkelt för mej och han är så nöjd, så nöjd!

Plockat lite så städhjälpen kommer fram med sin dammsugare på tisdag när han kommer i stället för i går.

Nu hinner jag packa ner lite i resväskan och sedan får jag fira julafton med barn också i år.

Just nu ringde en god vän från tiden i Borensberg och önskade mig God Jul! Roligt med gamla vänner!

Nu gör jag ett par dagars uppehåll med bloggen men om hälsan står mig bi så återkommer jag.
GOD JULkram till er alla kära vänner!
" Och över stad och land i kväll går julens glada bud att född är Herren Jesus Krist, vår Frälsare och Gud!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar