onsdag 21 december 2016

Så tar strax årets kortaste dag slut. Onsdag 21 december 2016.

Tre dagar före julafton. Då bakar jag två saffranskransar och bränner den ena men jag har gott om saffran så jag kan baka en ny. En annan dag!

Två degar i kylskåpet. Skillnaden mellan dem är att den ena innehåller egenhändigt mald mandel, den andra mandelmjöl. I morgon vet jag vad som är bäst.

I ugnen finns sedan ett par timmar en kalkon. I morgon vet jag hur den smakar. En kalkon, jag ensamma människa!  Jag gör lite lustiga grejer ibland. Men det finns så många som kan få en smakbit. Eller hela.

Bilen står fortfarande på garageuppfarten. Möjligen missförstod vi varandra den nye ägaren och jag när vi pratades vid i går.

Elsemarie har varit hemma och bakat pepparkakor igen!  De hade ätit upp de som bakades förra gången!  Själv bakar jag inte pepparkakor utan köper eller får. Jag bakar andra kakor. I morgon blir det chokladrutor, drömmar och strass. Förutom de två degarna som finns i kylskåpet.

En god vän kom på besök på förmiddagen. När hon drog vidare mötte hon Kerstin i dörren. Ojoj. nu fick jag en kasse varor  igen.  Bl.a. flera paket kaffe. Så kom, kom och fika!

Nu har kalkonen nått 85 grader och ska därmed vara klar. En stor bit Ugnsalfolie ligger den nu insvept i.
 Längre än så här blir ej denna blogg. På TV talas det om fusk på Högskoleprov, som skapar oro på våra Universitet. I Tyskland sörjer man de döda och skadade sedan en terrorist i går med lastbil körde in bland människor på en julmarknad.
Man blir så ledsen av att gång på gång höra om dessa plötsliga  "påhopp". Men vi fortsätter att kämpa mot det onda, för det goda. Det goda  kommer alltid från Gud. Dock talade Jesus om för oss att djävulen kan göra sig till en ljusets ängel och lura människor.
Här behövs Guds hjälp för att se vad som försiggår i den onda världen.

Gud är aldrig långt borta från någon av oss och han vakar över oss och gläds när vi vänder oss till honom och ber om hjälp.

I dag har jag lyssnat till " Gud är densamme, Hans Ord går att lita på. Han genom hindren kan bana en stig. Han kan förändra förhållanden likaså, bryta det motstånd som reses mot mig.
Spärras din väg utav hinder så väldiga och utav berg som där skyhöga stå. Räkna med Gud, ty han gör det omöjliga. HAN gör vad människor inte förmår." Vilken Gud vi har!! Hos honom är jag alltid trygg!

  I dag såg jag på Facebook att Sven hade skickat två bilder och skrivit:"Men titta, därute på tomten står ju en gran!Den sågar vi ner och tar in! Inte den snyggaste gran vi haft men den billigaste och mest miljövänliga! 10 meter gång, ingen bil! Alltså en "grön gran". De är så miljövänliga Sven och Maria!!!!
  Någon undrade om han var säker på att han inte tagit den på grannens tomt och jag uppmanade honom att snarast plantera en ny planta. Hahaha!

Nu ska jag bara ringa ett samtal till en väninna. Sedan sängen. Så jag säger GODNATT till er alla mina vänner!  SOV GOTT! Ska se om jag lyckas vidarebefordra fotot på julgranen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar