tisdag 27 december 2016

Tisdag 27 december 2016.Lite onödig städning och besök av barnbarn.

 Lennart fyllde år på julafton och får här sällskap med sin fru Ulla att äta födelsedagstårta.
För all del missuppfatta inte ordet"onödig". Jag ska förklara. Min kommunala städhjälp och jag hade kommit överens om att i dag skulle julstädningen äga rum eftersom jag ändå var borta under juldagarna. Bara det att i min bok stod det klockan 9.00 och i städhjälpens bok klockan 13.00.
Klockan halv elva ringde jag men fick inget svar. Klockan 13.00 var golven klara då jag trodde att något hänt och att jag ej kunde räkna med hjälp utan måste göra det själv. Det var alltså det onödiga.
Att dammsuga och torka golv är numera ingen favoritsysselsättning för min del.

Naturligtvis förstår vi alla vem som tagit fel på tiden! Det kommer inte att dröja många dagar förrän vi har en ny tid, som jag då noga ska beakta.
Sven ringde:"Jag är på Maxi. Något du behöver?" Han kom med 3 liter röd mjölk, allt som för dagen behövdes.

Filip har kommit hem till Örebro och undrade om han fick komma och hälsa på. Tobias kom också. Sådana där frågor är de bästa jag kan få. Att sitta och prata med unga människor finns ej så ofta tid till så den karamellen suger jag på så länge som möjligt. Att pojkarna bor nära mej gör det lätt att  bara  ta en kort promenad hit. Numera utan Isak. När han fanns ibland oss var han självskriven, välkommen gäst. Pojkarna och jag fikade med skinksmörgås.

När de gått ringde ännu ett barnbarn och vi hade en fin pratstund.
Ett samtal från en av mina vänner, sen svunnen tid ringde och vi bestämde att vi ska träffas i morgon.
Inte har jag det tråkigt inte!
I kväll har jag slötittat på en dokumentär om skådespelerskan Ingrid Bergman medan jag uträttat lite småsysslor. I min ungdom, och senare, hörde det till att hon fanns med i tidningar och radio och alla kände till hennes livs historia.

Den där "onödiga" kalkonen, som jag köpte och stekte häromdagen har jag nu tagit hand om så den kommer till användning.

Tja nu har jag faktiskt en del städning kvar till i morgon. Plockstädning,som jag måste göra själv.

Nu tackar jag åter Gud som hjälpt mig på så många sätt i dag och nu ser att jag är trött. Jag kommer att sova gott för jag vaknade tidigt i morse.
"Lova Herren min själ! Lova Herren min själ och förgät ej vad gott han dej gjort och förgät ej vad gott han dej gjort" sjöng vi på våra ungdomsmöten i forna dar  och den passar mig än i dag!
Gud välsigne oss alla!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar