onsdag 14 december 2016

Onsdag 14 december 2016. Julblommebesök med en pappa och tre små finabarn..

Ellen, Dalia och Ludvig med pappa Filip kom med fin julblomma till mej Så glad jag blev!.
Börjar i kväll med Aleppo som TV berättar om. Bilderna som visas från den sönderbombade staden gör att man ryser och ännu värre är det att se stadens invånare på flykt från sina hem och den trygghet de en gång levde i. Den vapenvila som jag i går kväll nämnde om varade inte ens ett dygn.
Nu dödas de som flyr staden och inte hinner undan.

Islamiska Staten, IS, har tagit på sig skulden också för dödandet av människorna i Kyrkan i Kairo för några dagar sedan. Precis som om man gjort något bra.!!

 Samtidigt ( i andra källor, inte i TV) berättas från Mellanöstern om många människor som omvänder sig  och tar emot Jesus som sin personlige Frälsare och Herre. Vad det innebär har jag och massor av människor över hela vår jord erfarit och funnit att Jesu kärlek fortfarande övervinner hat och ondska, där han tillåts insteg.
 O att många, många insåge detta och agerade därefter. Hur annorlunda vår värld i dag skulle se ut. Tyvärr är det så ofta som mycket ont utförs i religionens namn.
För den som låtit upp sitt inre för gemenskap med Jesus är det inte fråga om byte utav religion utan att bli pånyttfödd och få en RELATION med Jesus. "Ty så älskade Gud världen att han utgav sin ende son för att var och en som tror på honom icke ska förgås utan ha EVIGT LIV. Johannes 3:16.

Vilken rolig dag det blev i dag!! På min gamla iPhone, som i går fick min nya, vattenskadade och döda apparats simkort, kunde jag se på appen "väder" att solen skulle visa sig en kort stund mitt på dagen. Det gjorde den!!! Annars har det gråa fortsatt också i  dag.

Hur gick det med kakdegarna i kylskåpet? Joodå, efter att ha ätit frukost tog jag min kaffekopp och gick till vardagsrummets fåtölj för att läsa min Bibel (beroende av detta), "Daglig Kraft", prata med Gud och efter det sova i fåtöljen någon timme. Sedan var det dags att ta fram de omtalade degarna. Gamla "käpphästarna" Finska Pinnar och Drömmar. Så bra de blev!! Ser ut som om jag fått lusten att baka julkakor tillbaka! I alla fall kändes det så i dag.

Mildred, en skolkamrat sedan 1 klass i Figeholm, ringde från Västervik där hon varit bosatt i många år. Länge sedan vi hörde av varandra. Nu fick vi tillfälle att önska varandra "GOD JUL".
Nästa år fyller vi 90. Mildred i februari, jag i mars. När det gäller storlek på familj så vinner jag överlägset. Hon kan bjuda i sitt hem. För min del gäller att hyra lokal!

Samtalet avslutades då det ringde på dörren. Där stod Filip Bjurlid med sina tre små fina barn.
Han kom med en helt underbar julblomma som en julhälsning från Filadelfiaförsamlingen (EFK)
Se där, vilken favör att bli gammal! Jag fikade, övriga drack hemgjord jordgubbssaft med färska kakor och bullar. Jag fotograferade och borde klara av att få fotot med på bloggen här och nu.

Jag är så nöjd med dagen och ska nu ta på mig masken och sova gott tills jag vaknar och sover utan den resten av natten. Jag provar mig fram!
I morgon är det dags för julbord i en av stadens kyrkor. Två traditioner återkommer år efter år.
Julbordet i kyrkan i stan och Julkonserten i Lundhagskyrkan i Hovsta.

Med detta roliga att se fram emot avslutar jag dagen och säger GODNATT till er, alla mina vänner.
SOV GOTT!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar