lördag 17 december 2016

Torsdag 15, fredag 16 december 2016.

Jamen hur ska detta gå nu då? Jag ska komma ihåg två dagars ord och gärningar.
Börjar med gårdagen. Det stora denna dag var julbordet i Immanuelskyrkan. Måndagsmatgästen bjuder mig varje jul på denna fest. Jag har många vänner i den kyrkan och det är alltid roligt att komma dit och bli omkramad och växla några ord med gamla vänner. Det bjöds på god mat av flera slag  och alla lät sig väl smaka.
Karljohansskolans  Luciatåg kom på besök. Så vackert och fin sång fick vi lyssna till!

Hemma hade jag ett par hantverkare som, medan jag var i kyrkan och åt julbord, värmde de pannbiffar med tillbehör som jag förberett.  Så blev vi alla mätta.

Det har strulat till och från med TV. Lasse hämtade Elsemarie vid tåget när hon kom från jobbet och på hemvägen tittade de in och till slut fick de allt att fungera. Jag har TV på köksväggen också men ibland tycker jag att det är roligare att sitta i TVrummet. Nu är allt OK och glad är jag.
De hämtade Tobias vid fotbollsträningen och skulle köpa en liter mjölk åt mig i samband därmed.
Efter en stund kom de med  två kassar mat av alla de slag. Mina barn skämmer verkligen bort mig. Alla fyra är lika generösa och jag är så tacksam! Vilken glädje för en ensam mamma!

Så blev det en ny dag. Då kan man ställa frågan: "Vad gör du i dag, Ruth?"
Då svarar jag att jag letar.  Ett papper angående bilen hade plockats fram i går. I dag var det borta! Jag letade efter det när Elsemarie kom in för att säga "hej då" innan de åkte bort ett par dagar.
"Men det låg ju i ett kuvert tillsammans med andra papper i går" sa hon. Så många gånger jag letat i det kuvertet,sett papperet, trott att det ej var det rätta men se bara! Det VAR det rätta! Ajajaj! Så mycket tid jag använt i onödan.

Tobias kom för att hjälpa mig med att kunna använda min gamla iPhone eftersom den nya dränkts i vatten och nu ligger i en hög med ris för att om möjligt, om ett antal dagar, kan förväntas uppstå ur riset fullt brukbar igen. Ärligt talat har jag inte särskilt mycket tro för att det ska hända men två personer har sagt att det är, om inte troligt, så dock möjligt.Jag kommer att hålla er underrättade om utgången. C:a 10 dagar kan det ta! Jaa, försöka duger.
Hur som helst så kom Tobias underfund med var felet låg beträffande laddningen av min gamla    "uttjänta" iPhone. Fick den att funka igen och glada var vi båda två.
Ulla och Lennart var i stan för att handla julklappar så de kom och fikade och lämnade, som sed är sedan många år, underbart vackra hemstöpta Grenljus, som jag ska vidarebefordra till Sven, Kerstin och Elsemarie med familjer Det är en fin tradition att vi får var sitt sådant ljus i Advent varje år.

Telefon ringde. "Är du hemma? Kan jag titta in en stund?" Jag höll just på med att plocka fram den fina väninnans telefonnummer så det passade minsann bra. Så länge sedan vi sågs så nu hade vi så mycket att prata om!  Se bara hur allt ibland klaffar!

Nyss kom SMS från Elsemarie att de är framme vid målet. Då kan jag tryggt gå till nattens vila.
Så det är lika bra att säga GodNatt till er, mina vänner och trogna bloggläsare.
" Så går en dag än från vår tid och kommer icke mer, och än en natt med Herrens frid till jorden sänkes ner", Med den psalmversen avslutades ofta skoldagen i min barndom och den duger än i dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar