söndag 4 december 2016

Söndag 4 december 2016. Tacksam för en intressant dag.

Inga dagar är innehållslösa eller betydelselösa. Något besök i kyrkan blev det inte i dag heller. Att TV troget sänder söndag efter söndag är en stor tillgång för vårt land. Även om  jag i dag läste att någon politiker tänker sig möjligheten att utrota kristendomen ur Sverige så lär det vara utsiktslöst.
Ibland verkar det som om man tänker sig kristendomen liknande ett politiskt parti, där man går in eller går ur som medlem. Tack gode Gud att det inte är på det viset. Levande kristendom, som Jesus står bakom och där individen fattat ett beslut att tillhöra Jesus, lyda hans bud, älska sin nästa och betraktar sig som tillhörande ett rike, som inte är av denna världen. Ett osynligt rike, som funnits här sedan Jesu dagar och skall bestå i evighet. Det lär inte någon människa kunna ändra på. Halleluja!

Tror att det bland mina bloggläsare finns de som bedit för min onda höft. Det har varit bättre i dag. T.O.M. så bra att jag har handlat och dragit hem mina matvaror i barnvagnen.

När jag kom hem fick jag besök av ett par fina vänner från Syrien. De har tidigare varit här tillsammans med Elsemarie och de vill komma hit igen. De är båda drygt 40 år, högskoleutbildade men måste av politiska skäl fly sitt land. Att få möta och bli vän med invandrare är så berikande. Jag frågar och får enkla svar. Nu ska vi träffas mera och lägga upp det lite mer pedagogiskt, till mera nytta, har jag tänkt.
 De vill komma in i vårt svenska samhälles kultur och sedvänjor och söka jobb här när de lärt mer av språket. De är så tacksamma för att de fick möjligheten att komma hit. Bed gärna för dem och deras 7-årige son om en ny bostad. I mars går deras korttidskontrakt ut och någon hjälp från myndigheter finns ej att få. Jag bad för dem innan de gick härifrån. "Pratar du med Gud så där jämt?  "Jaa", svarade jag sanningsenligt.
Jag bad också om att hans brors fru och dotter ska få komma till Sverige där pappan finns i en annan del av vårt land sedan mer än ett år.

För mig är det så underbart att se hur stor Gud är och hur han leder människor i vår väg. Att inte kunna göra något själv men nyfiken se framåt för att se hur Gud ska svara på bön, som han lovat. Att han aldrig sviker har jag sagt och upplevt många gånger.

Ibland kan det kännas som så att vissa människor vi möter kommer att behöva oss mer än andra. Att få följa sådana människor en bit på vägen  och att få ge hjälpen NÄR den behövs, DÄR den behövs fyller oss med så stor glädje och tacksamhet,  Att samarbeta med vår store Gud! Högintressant! Det vet många av mina bloggläsare.

Nyss ringde Elsemarie på väg hem från inspelningen av "O Helga Natt", som vi får möjlighet att se i TV på julafton, som vanligt. Massor av människor har varit samlade på Stortorget framför Nikolaikyrkan. Jag såg, i fredags, hur man jobbade med att bygga upp scenen och det jublade inom mig. Jesus! Jesus! Tänk att du ska bli ärad genom detta.! Tänk att allt kan ses i TV överallt på julafton!
Tänk alla människor, som var på Stortorget i kväll!  Påminner om när du red in i Jerusalem och folket ropade "Hosianna, Davids son! Välsignad vare han" Den gången väntade dig smärta och lidande då du skulle dö för en hel värld.
 "Ty så älskade Gud världen att han gav den sin ende son för att VAR OCH EN som tror på honom icke ska förgås utan få EVIGT LIV", står det i Johannes evangelium kapitel 3.vers16.
All ära till Jesus! Inte bara vid jul, utan året om!

Med detta underbara säger jag GODNATT till er alla mina kära vänner. SOV GOTT!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar