tisdag 6 december 2016

Tisdag 6 november 2016. Hur blev den här dagen?? Minusgrader i kväll! Kortisblogg.

Funderade på att hoppa över bloggskrivandet i kväll men lika bra att skriva medan jag minns vad jag gjort denna dag.
Hade i dag tid hos hårfrisörskan, som jag beundrar så mycket. Nära min gata bor hon dessutom. Sedan hon övertog skötseln av mitt hår har jag fått det bekvämare och jag har ett minimum av bekymmer för mina lockar.

Fick telefonsamtal från en vän och det gjorde mig så glad. Roligt att få dela tankar med någon man känner sig förbunden med.

Jag satte igång med att baka två sorters kakor sedan.
Sonen ringde. "Det är tisdag i dag. Något du behöver från Maxi?" Han, liksom många andra pensionärer veckohandlar där på tisdagarna sedan  pensionärsrabatten infördes. Bra för både butiksägare och kunder.
I dag behövde jag Grovt mjöl och Rågsikt för nu ska det bakas jullimpor enligt receptmix från olika smålandsrecept. "Anny i Simpevarp," "Ingegerd i Mederhult" tex. Oj vilka goda limpor de bakade.

"Koka upp kryddorna med 5 (fem) liter vatten och slå det över rågsikt," undervisades jag, som protesterade mot den stora mängden vatten.
 Jag kan ännu se Ingegerds glada ansikte framför mej när hon skrattande sa:" Ja dä ska ja säje dej att göre limpdeg på mindre än 5 liter dä löner sej inte." Dessa härliga bondmoror i mitt älskade Småland.
Annys recept var liknande men med mindre mängd vatten.

Jag mixar alltså och nu ska det bli liknande limpor men betydligt mindre deg förstås. Dock har det blivit sed att ge bort var sin limpa till mina barn.Så äter jag så gärna själv detta bröd!

Har jag bakat två sorters kakor så gör det mig trött så nu ska det bli sovapparat och sängen.  Förra natten sov jag 6 timmar med den.  Gäller att ej tappa taget!
GodNatt mina kära vänner! Sov Gott. Gud är god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar