måndag 5 december 2016

Måndag 5 december 2016. Bilbesiktning. Annars en händelselös dag.

Det är angenämt att blogga när man har ont eller är trött eller ledsen eller sitter och väntar på att telefon ska ringa av en speciell anledning. Inget  händer!! Då kopplar jag av med en liten blogg.

Bilen hade varit på verkstad. Allt var fixat utom avgashistorien. Blev inte godkänd på grund av detta.
Den som sig i leken gett måste leken tåla, läste mamma för oss när det behövdes. Som nu tex. Bra att minas!

Dagen grå, som de flesta dagar varit, en längre tid. Måste vara ett elände för många invandrare, med vana vid sol större delen av året. De tycks vara anpassningsbara.

I Nerikes Allehanda finns en jättestor bild från den stora tilldragelsen, "O Helga Natt" på Stortorget i går. " Den upplysta Nikolaikyrkan bildar fond och TVkamerorna rullar", kan man läsa. Roligt var att Julevangeliet lästes. Det är  faktiskt värdefullt att veta anledningen till den stora folkfesten. Det står att Författaren Sören Olsson ÖVERRASKADE publiken med att läsa  skildringen av första julnatten för mer än 2000 år sedan. Nu kommer det förhoppningsvis att bli tradition. Ärligt talat vet jag ej om det hänt tidigare men jag anar att det inte varit vanligt eftersom ordet "överraskade" användes i referatet.

Nu ska jag med min kamera knycka bilden från Tidningen och skicka vidare.

I övrigt så var det ett par tidningsrubriker som fängslade mig och ger anledning till eftertanke.
" VÄNNER--ett sätt att förlänga livet."    "PROVA PÅ ATT GE AV DIN TID TILL NÅGON ANNAN!"
 I en Radiogudstjänst för en tid sedan hörde jag följande mening:" LYFTER VI NÅGONS BÖRDA UTOM SOM TIDSFÖRDRIV?"

Med denna avslutning på dagens blogg säger jag GODNATT och tar den tid som behövs för att få på "sovmasken" för PÅ ska den. I dag ringde från USÖ den omtänksamma sköterskan som gav instruktioner från början för att höra om apparaturen haft någon inverkan på allmäntillståndet. Jag ska dit om tre månader igen, då det nog kan bli bättre redogörelse angående resultatet av behandlingen.
Nu ska jag prova om det går att få med tidningens foto på bloggen! Önskar mig själv lycka till!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar