måndag 12 december 2016

Måndag 12 december 2016. I kväll blir det lite forntid i alla fall.

 Från vårt fönster i Singapore.
Bäst att ta nutiden först. Innan jag glömt .
Jo matgästen kom och som vanligt fick jag och rullatorn skjuts till Träningen. SÅ jobbigt väglag efter gårdagens snöfall. Jag gjorde inget besök i Närbutiken i dag utan gick den knaggliga vägen direkt hem. Halt var det och jag var glad över att ha rullatorn som stöd.

Jag var erbjuden biljett till barnkörskonsert i Olaus Petrikyrkan i kväll. Ullas och Lennarts barnbarn Thea sjunger i barnkören där. Jag var dock trött efter träningen och promenaden hem så jag följde ej med när Lennart kom för att hämta mig. Ulla måste på sammanträde på jobbet!

Nu betar jag av lite "Forntid" igen. Stina och jag är kvar i Singapore. Dagboken till min hjälp.
År 1995. November 18, I dag skiner solen. Stina och jag till fotoaffären och hämtar korten. Album att sätta in dem i följde med. Som det verkar så var det bara Stina som fotograferade och jag filmade.
När tittar man på film? Aldrig, men foton i ett album kan man ta fram ibland och minnas.

Efter en underbar middag bestående av fläskfile, marinerad i soya, citronpeppar, olja och citron, tog Christer itu med att få oss att förstå hur han jobbar genom att visa film och diagram, försöka få oss att förstå firmans  utveckling i olika delar av Asien och att med entusiasm delge oss framtidsprognoser genom att rita och förklara.
 Intressant att se med vilken inlevelse han redogjorde för Tetrapaks lysande framtid i olika länder. Bort med torrmjölk! Fram för flytande drycker! Som affärsmänniska tyckte jag det var högst intressant! Hoppas att jag i någon mån har kunnat återge allt i sitt rätta ljus!

Nästa dag, 19 november söndag, är Stinas födelsedag.
Stina och jag satt på vår egen altan då Christer och Anette kom med kaffebricka och jättegod tårta med ljus för Stina att blåsa ut. Eftersom det blåste så mycket fick de tända ljuset flera gånger.

 Efter födelsedagsfrukost skjutsade Christer Stina och mej till en kyrka på Kings Road 90. En stor kyrka. "Internationella Baptistkyrkan", där man just inledde söndagens tredje gudstjänst. Kyrkan fullsatt. Vi nya fick penna och anteckningspapper där vi kunde skriva våra önskningar. Nya i stan "needs help perhaps".
På det program vi fick, kunde vi läsa att föregående söndag var det 500 barn i Söndagsskolan. Där fanns också uppgift om mängden gudstjänstbesökare. En manlig solist sjöng till eget ackompanjemang, bestående av ett tryck på en knapp under talarstolen!

Vi tog buss 171 hem eftersom vi visste att den stannade på Scotsh Road, nära Orchard Road, stadens stora affärsgata och därifrån var det ej långt hem. Vi tog efter hemkomsten hissen ned till den stora poolen för att simma. För första gången var vi ej ensamma där. En ung familj med tre barn var där i dag.

Anette och Christer gick till tennisbanan och upplevde "något övernaturligt" berättade de på kvällen då vi tillsammans med sonen Tony satt på en Indisk restaurang och åt god mat för att ytterligare fira Stina på födelsedagen.
Efter att ha avslutat den fantastiska måltiden fortsatte vi till en glassbar där kaffe och glass serverades. Också det en högst intressant upplevelse. Inte minst färden genom stan där vi stannade till i de stora områden där så många möts på söndagarna.
Märkligt att se alla dessa människor bara stå och prata eller vandra omkring.
Många är gästarbetare från Indien. De jobbar på byggen etc,

Väl hemma hoppade jag i vår lilla privata pool utanför vårt rum, för att svalka mej.
Runt omkring lystes nattmörkret upp av ljusen från alla höga hus runt omkring. Kvällen var helt underbar!

Nu har tiden svunnit hän och jag har haft trevligt med alla minnen från november 1995.
I morgon bör jag ta itu med att baka kakor. Bara det att jag inte kommer igång i tid på morgonen.
Någon som vill ringa vid 7-tiden??? I morse hade jag låtit min iPhone ligga kvar i köket så jag hörde inte den signal Elsemarie ringde från tåget. Hoppas att hon gör om det i morgon!
Alltså säger jag GodNatt till er mina kära vänner! Ser fram mot en bra morgondag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar