fredag 29 januari 2016

Torsdag 28 och fredag 29 januari 2016. Datorhjälp via barnbarnet iGöteborg. Nu funkar det!

 Barnbarn av alla slag har jag fått. En av dem fortsätter sina studier i datainlärning på Chalmers i Göteborg. I går kväll satt jag här och stirrade på en ruta som ej gick att få bort Och hur många gånger jag än försökt få bort min gamla e-mailadress  så  har den hängt kvar i mer än ett år.

I kväll ringde Filip, som fått sms om mitt dilemma. Med datorn och den envisa rutan framför mig och min iPhone i handen och några frågor. "Vad står det nu?"   "Gör så" Jag följde varje instruktion. Plötsligt var allt OK. Min tacksamhet visste inga gränser.. Filip sa bara att "det var så lite".

Den här helgen har han besök av sin mamma Elsemarie, som med kollegor i går åkte till Göteborg.
I kväll var han ensam då mamma skulle träffa sin bästis från tiden i Borensberg, Helena. En outplånlig vänskap, då avstånd ej betyder så mycket.

Nu ska jag berätta att det i kväll inte är kallt (som är min fasa) men jag fasar också för storm.
I kväll stormar det rejält och jag gillart INTE! Hänger i sedan barndomens höstkvällar med Östersjöns vågor dånande, när jag i mörkret gick hem från juniormöten i Missionshuset Höganäs.
Sedan var det bara att somna vid ljudet av denna hemska blåst.

Det som i kväll, i någon mån, tröstar mig är att jag, helt ovetandes, i eftermiddag fick arbetslust,vilket inte är så vanligt numera. Lusten visade sig i att jag tog itu med att städa altan. Ordentligt dessutom. Korgar med frusna, ruttna äpplen, mattor, (många), hinkar,blomkrukor.Allt bars in för att rengöras, placeras i källare och på vind, sedan komposttunnan fått sitt.
Nu sitter jag här och myser av glädje, medan vinden dånar utanför fönstret. Tänk att jag tog itu med det! Passade på medan mildvädret varar. Kylan är redan annonserad och kommer nästa vecka!

I går tog jag mig till stan för att få några ärenden uträttade. Ringde min väninna, Elsa.
Köpte två semlor (första för året för min del), tog bussen dit. På gator, där jag sällan färdas, fick jag se nybyggen av sjukhus, villor och hyreshus.
Elsa har måst avliva sin katt och min dagishund Isak har gått samma öde till mötes så vi hade något mer än Jesus gemensamt. Innan jag hämtades av Färdtjänst tackade vi Gud tillsammans. Vi är två nöjda pensionärer och är tacksamma så länge "huvet funkar".

Min vän Stefan har åkt till Stockholm i dag. Någon kurs med tillhåll i närheten av den gata där Georg och jag bodde, som nygifta för 67 år sedan. Tvårummare för 75 kr i månaden. Omodernt. Dög till bytesobjekt något år senare, då vi fick en modern trea.

Då jag i kväll är tidig med min blogg så kastar jag mig över dagboken från 90-talet.
Senast jag skrev om 90-talet så var Linn 2 år och vi var i Småland för att bese Stinas barnbarn, den vackra, nyfödda Alexander.
Den 1 maj var det dags för hemresa. Kunde ej motstå att ta en sväng förbi Lugnet, där jag bodde mina första fyra år, samt den stora gården Hasselås varifrån jag och min bror Helge har så många härliga minnen tillsammans med familjen Östling. Hemma i Örebro kom Magnus och sov över.
Nästa dag, måndag 2 maj, åkte Magnus till Karlstad där han skulle mönstra.
Måndagsbönegruppen kom på förmiddagen.

3 maj skjutsades Kristin hit och vi två tog buss till Birgittaskolan där Kristin skulle vara med döva och hörselskadade barn i 5an. Lennart bjöds på,stekt östersjögädda till lunch.
På kvällen hade Ann några kompisar här. Jag pratade med Kristin i telefon om hur dagen blev. "Kristin är så gudfruktig", har jag skrivit.
9 maj. Besök av Elsemarie, Uno Andreassons efterlämnade maka.
På eftermiddagen hjälpte jag Karin Sollerman, också änka, med städning.
11 maj. köpte jag
 hem Chinamat till kvällen.  Mikael, Anna-Lena, Fredrik, Mattias, Magnus och några till var här.

Torsdag12 maj.Kr. Hf.dag. Bernard och Kristin här. Sven och Maria på ÖMs årsmöte i Rimforsa,
Jag bakar bullar och 4 sorters kakor. Ullas 40-årsdag nalkas.
Bernard och jag åkte till Hjortkvarn den 13 maj. Plockade liljekonvaljer på kvällen.
Lördag 14 maj firade vi Ulla som några dagar senare skulle fylla 40 år

Släkten samlades i Skrankebol. Ulla gratulerades och vi bjöds alla på tjälknöl och potatisgratäng.Kaffe, kakor och tårta. Roligt med födelsedagskalas,! Tillfälle att mötas!!

Så var halva maj avslutad. Jag har bara kvar att önska mina bloggläsare God Natt.
Inom mig tonar den lilla kören:"Herren är min starkhet och min lovsång,Herren är min starkhet och min lovsång. Han blev mej till frälsning, Han blev mej till frälsning. Herren är min starkhet och min lovsång."  Amen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar