söndag 24 januari 2016

Söndag 24 januari 2016. Jag musikalisk? Nej! Julen ut? Nej! Inte i dag heller.

Nu ska den packas ner, den lilla fina tomten som Emil gjorde i skolan och gav till mej i julklapp.
Dagen har varit "lessam" Grått och dystert ute även om vi har mycket snö, som lyser upp .
Ingen kyrka men  gudstjänstrepris på Närradion!

Det roliga som hänt i dag står två barnbarn för. Först kom Kristin för lunch innan hon tillsammans med Maria åkte till kattutställning på Conventum,

På eftermiddagen såg jag reprisen från konserten jag missade i går. Bra med repriser. Trots att jag i familjen är omgiven av duktiga musiker så är jag densamme. Dagens konsert från Royal Albert Hall kunde jag dock njuta av. SÅ fantastiskt! När det gäller musik så har jag ej tillfört något. Georg står ensam för den delen. Kommen från en musikalisk familj.

Bortsett från konserten så var det alltså barnbarnen som "gjorde min dag", som det heter.
Sedan Kristin försvunnit till katterna ringde Filip från Göteborg. Han jobbar för sitt uppehälle och pluggar samtidigt. Han är en klok ung man som, efter mitt tips, tillsammans med sin Thea, på datorn skulle se och lyssna till konserten från London.

Det blev alltså tre goda ting som gjorde denna dystra dag lite gladare.
I Lesjöfors bor fortfarande min goda vän Barbro Nygren, som i morgon fyller 90 år. Georg och hon har samma födelseår.
När vi år 1954 kom till det lilla Brukssamhället var familjen Nygren bland de första vi fick kontakt med. Dottern Marianne var 14 år då hon tog hand om våra tre barn och skötte hemmet medan Georg och jag var sysselsatta i affären. Jag säger det igen! Vilken tjej! Så mycket hon betydde för vår familj! Barbro sydde kläder till mej och flickorna, samt till dockorna . Hennes man, den alltid vänlige och glada Sven, fixade  vår bil när den var trasig! Vilken familj! Nu ville jag gratulera och vi pratade i en hel timme.
Egentligen har jag ju haft en ganska bra dag i dag. När jag tänker efter!

Just nu plingar det till i Nyhetsappen i min iPhon. SVT Nyheter:" Hot stänger Örebro Universitet hela måndagen" Aj då ! Ondskan fortsätter!. Så gott att vi har en Gud som står för det goda och till honom får vi komma med vår oro. För den som läst Bibeln är det ingen överraskning att ondskan tilltar.
Vi vet att vi närmar oss den dag, som Gud förutsagt, en dag då Gud ska ha sista ordet. En dag då Jesus ska komma tillbaka till jorden. När detta sker vet vi inte . Bara att det kommer att ske.
I Första Tessalonikerbrevet, kapitel fyra skriver Paulus till församlingen. " Ty när Herren själv stiger ner från himlen xxx då skall de som är döda i Kristus uppstå först och därefter skall vi, som är kvar i livet föras bort bland molnen tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och sedan ska vi alltid vara hos honom, Ge nu varandra tröst genom dessa ord."

Om Paulus hat mot de kristna och hans dramatiska omvändelse står att läsa i Apostlagärningarna kapitel 8 och 9.  Apostlagärningarna finns i Nya Testamentet. Den berättelsen är så fascinerande!

I TV berättas om kommunernas bekymmer för att ta hand om alla flyktingar och speciellt de ensamkommande barnen och ungdomarna. Bostäder, sjukvård, undervisning, skollokaler, lärare,
personal till Migrationsverket. Väntetiden för asylsökande blir allt längre. Många kyrkor öppnar för boende och  ideellt ställer många upp med "läsestugor" där invandrare kan få hjälp med att lära sej språket men det räcker inte till.
Ibland önskar jag att jag var 20 år yngre. Som nybliven pensionär skulle jag kunnat hjälpa till.
Jag var på den tiden klassmormor i Grundskolan och hjälpte mest svenska men även invandrarbarn, på den tiden från Bosnien. I alla fall i den skola där jag "ställde upp" i tre år. Fyran, femman, sexan.
Läraren i Högstadiet ville inte ha någon klassmormor så då ägnade jag mig åt annan välgörenhet.
Människor som behöver en hjälpande hand eller ett lyssnande öra finns alltid.

I kväll hade jag ej lovat någon "kortisblogg" och så blev det som det blev. Jag hoppas att mina läsare har omdöme nog att avgöra hur långt de vill hänga med.

Nu ska dagen avslutas med bön till Gud om beskydd för vår stad och dess universitet. Säkert är det många som ber. Vad var det pastorn sa på vår "Grötfest?" Jo "Bön gör skillnad".
Sov Gott alla vänner! I morgon ska julgranen ut! Har jag planerat.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar