lördag 2 januari 2016

Lördag 2 januari 2016. Berättelsen om tvillingfödseln den 28 december.

Hittade i källaren en kruka med något som växte . Nu är växten 65 cm hög med fyra klockor. Rak och stolt! 
Minus 5 ! En lugn, skön dag vars mesta tid gått åt till ett antal telefonsamtal av varierande längd.
Hur tacksam är jag inte att dottern i går kväll tog sig an köket, så allt var fint när dagen började.
Så mycket prat och SMSande jag hann med!!

I mitt förra inlägg hade jag hunnit till den 27 december.
Den 28 var dagen för en av årets större händelser äntligen inne. En pojke och en flicka med en vikt av ca 3,5 kg vardera och längd 50 cm.
Allt väl med familjen och vi gläds med dem. Nu har jag 21 barnbarnsbarn att bry mig om.
Jag orkar inte längre leka som förr och, som jag tidigare skrivit, de har farmor och farfar, mormor och morfar.
Jag är innerligt tacksam för allt roligt jag upplevt med mina 14 barnbarn och jag ångrar inte att jag oftast prioriterade barnbarnen när det gällde att välja sysslor. Ett av mina två valspråk i livet är, som bekant, "Människan först". Även om jag ej är så begeistrad av "bebisar" som många andra, så har jag tåligt väntat på ett-årsdagen för att sedan aldrig släppa taget.
SÅ många roliga lekar, sagoboksläsande, egna påhittade berättelser om troll och djur, TV serier för barn, besök i Vadköping , Utställningar , Bussresor, Tågresor, Museum, Kaknästornet och mycket mer. Vi hade alla lika roligt, inte minst jag själv. Bamse, Nalle Puh, Alfons Åberg, Barnen i Bullerbyn, Grishuset.
SÅ mycket roligt och så berikande. Det är bara ett par år sedan jag lyckades få mitt då 15åriga yngsta barnbarn att tillsammans med mej titta på Pelle Svanslös och minnas tillsammans.

När det gäller denna, i familjen, första tvillingfödsel så kan det vara läge att se lite bakåt i tiden.
Jag  tänker  på att min farfar (eller om det var farmor) var tvilling, en faster och farbror likaså, två av mina systrar var tvillingar, Georgs far var tvilling.

Nog är väl detta något att lägga märke till!!

Elsemarie och Lasse serverar på en god väns 50-årsfest i kväll. Jag skulle ha berättat lite mer om veckan, som ligger bakom men nu har jag tappat kontrollen och kan bara säga GodNatt och SovGott, samt tacksam lägga denna dag bakom mej. Även i dag har jag fått se att Herren är god och bryr sig om sina barn. Det är alltid så.Ibland ser jag det genast, ibland i efterhand! Han sviker aldrig!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar