onsdag 20 januari 2016

Lite om Tisdag 19 och onsdag 20 januari 2016.Om dessa dagar skulle mor sagt:" Hu så lessamma dagar!" Lite om år 1994.

"Gårdagen är förbi. Morgondagen har du icke sett och i dag hjälper Herren." Så stod det på en gammal tavla i barndomens Hasselås. Den stora gården där min bror och jag tillbringade mycket av vår fritid när vi bodde i "Lugnet", som vi, för att pappa skulle få närmare till jobbet, flyttade ifrån år 1931. Hos tant och farbror Östling upplevde vi härliga sommardagar även sedan vi flyttat till Figeholm. Åkte med när hästskjutsen var i Figeholm med mjölsäckar till kvarnen.

Att vakna och det är 20 grader Minus gör mig handlingsförlamad. Elsemarie åkte till London med kollegor. De ska vara på föreläsningar och förkovra sig! Undrar om det är varmare där!

Vid 13-tiden åt jag frukost.Innan dess kaffe vid 8-9 tiden förstås!
 Sent på eftermiddagen vågade jag öppna ytterdörren. I går var det tjockt med snö på trappan och tidningen i brevlådan hämtades inte. Tänkte att det i dag skulle vara ännu mera snö på trappan men se bara! Någon hade varit där! Sopat trappan och skottat. Undrar om det var grannen till höger eller till vänster eller någon annan. Jag läste tidningarna medan jag drack kaffe. Fick telefonsamtal från min vän i Skåne. Vi ska kanske ses nästa vecka då jag planerar att åka till Malmö och Linn kanske kan skjutsa mig till Bjuv.

Alltså har inget särskilt hänt i dag. Jo, jag fick återbud från Audiologen, som hade för lite personal.  Jag blev glad över att slippa ge mig ut i kylan. Fick en ny tid i februari.

Nu drar jag iväg till år 1994.Halva april var klar.
 Nu var jag i huset och fick mycket hjälp av familjen med transport av garderober från Ike´a och mycket mer. En del av de yngre kusinerna kom och kollade och lekte i nya huset.
Grannhuset såldes snabbt. Damen som sålde ville inte bo kvar när hon insåg att hon skulle få ny granne. Hon hade upplevt en viss trygghet med de "gamla" grannarna och var inte glad över deras flytt.

22 april står det i dagboken:" Georg! O vad jag saknar dej!" Bara 4 år hade gått sedan jag blev ensam!
Denna dag 22 april föddes Alexander. Så många sysslingar han redan som nyfödd begåvades med.!
23 april är det bröllop i Lundsbrunn där svåger Vidor (som var gift med vår syster IngaBritta, som dog år 1987) gifter sig med Majken.
Underbart vårväder hela veckan!

29 april åkte Elsemarie, Linn och jag till Figeholm.  Linn sjöng i bilen och var så snäll. Två år gammal skulle hon nu få träffa en liten nyfödd syssling.
30 april besökte vi Uthammar där det fanns 5 dagar gamla kattungar, som beundrades.
På eftermiddagen åkte vi in till Oskarshamn och beundrade Alexander.
På kvällen kom vännen Peter med 18 (?) nyfångade gäddor som Stina och jag rensade. Det var på den tiden det fanns gott om gäddor i Östersjön.
Vi hann också vika reklam, som Stina skulle distribuera på landsbygden den veckan.

Tja detta var allt för i dag.  GodNatt alla vänner! Hoppas att köldgraderna minskar till morgondagen.
Tänk om någon av mina vänner ska åka till Malmö fredag eller lördag! En önskedröm är att i så fall få "hänga med". Jag känner mig numera en aning osäker när jag ska ta tåget! Kan det vara åldern? SOV GOTT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar