lördag 16 januari 2016

Lördag 16 januari 2016. Kortisblogg om dagen som kom och gick. "Bön gör skillnad", sa pastorn på grötfesten.

Jo jag har varit på GRÖTFEST i kyrkan i dag. Grötfesten är till för pensionärer som fyllt 80 år.
En fin tradition, som återkommer år efter år. "Seniorsångarna " sjöng , gröten och mackorna var goda. Tårtbuffen till kaffet var en fröjd både att skåda och att äta av.
 Bilburna medlemmar hämtade och skjutsade hem de som saknar bil. Pastorn höll ett kort tal där han berättade det positiva att mitt i denna mörka tid, med tråkiga nyheter varje dag, så blir människor kristna och Jesu efterföljare.

Så intressant att höra  hur antalet kristna växer undan för undan. Nya församlingar bildas och Guds rike blir större och större för varje dag. Något att vara glad för, verkligen!
"Bön gör skillnad", sa pastorn. Även om vi vet att det är så behöver vi påminna varandra om  denna sanning.

Vid bordet, där jag satt samtalades om hur Gud finns till vår hjälp i vardagens mångahanda. En man, som i många år tillhört församlingen berättade om hur han gräddar pannkakor och ber till Gud om hjälp att vända pannkakan i rätt tid. Han har endast 0,8 % syn på varje öga numera (Han körde förr stadens bussar minns jag). Han var glad över många goda hjälpmedel som han fått för att klara vardagen och när han gräddar pannkakor ber han, som sagt, Gud om hjälp och han får  bönesvar.

 Att be till Gud i vardagens mångahanda är det många som upplever välsignelsen av. " För Gud är allting möjligt"står det i Bibeln. För min del har jag i hela mitt liv gjort anspråk på Guds hjälp, inte minst i s.k. småsaker och det är så roligt att se Guds omsorg i det lilla.Ibland skrattar vi tillsammans. Så upplever jag det.

Elsa, som också satt vid mitt bord, berättade att hon varit evangelist i Nordmark i Värmland. SÅ intressant att höra för mej som under vår tid Lesjöfors ofta var i grannförsamlingen i Nordmark  på gemensamma möten och umgicks med pastorerna och deras familjer. Elsa bodde i Nordmark 10 år innan vi flyttade till Lesjöfors men vi hade mycket att samtala om. Det var roligt att påminnas om härliga människor som vi båda två kände till.

I morse fick jag telefonsamtal från en god vän i Skåne. Vi har aldrig träffats men hon läser min blogg sedan tidningen Dagen skrev om den i dess begynnelse. Vi har båda varit med om att mista våra män hastigt och vi har alltid en hel del att prata om. Ska träffas när jag kommer till Malmö.

Sådär ja! Det var alltså berättelsen om den givande GRÖTFESTEN.Församlingen har många medlemmar och vid sådana här tillfällen träffar man ibland sådana man inte annars pratar med.
Det blev ingen kortisblogg detta, fast det var så jag tänkte.
Du som möjligen orkat läsa så här långt önskas en God Natt och kom ihåg att "Bön gör skillnad".    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar