måndag 4 januari 2016

Söndag 3 och måndag 4 januari 2016. Grå dagar oc nu kommer kylan! Brr!Lång söndag. Gäster på måndag.

 Dessa tre syskon, Linn,Filip och Tobias firade jul med familjen i New York .
Om söndagen skulle min mamma ha sagt:" Hu en så lessam dag!"
Vi har olika syn på hur lessamma dagar ska se ut. Denna söndag gick i stort spårlöst förbi , kan man säga. Samma grå väder som i dag.
Jag såg TVgudstjänsten från "vår" stadskyrka då Sven var nyfödd och vi bodde på Drivhusvägen i Eskeede, Stockholm. Någonstans har jag ett foto från vår första promenad med barnvagnen just utanför den lilla kytkan. Roligt att se så många barn och ungdomar sjunga lovsånger till Jesu ära i Gudstjänsten.
Sedan var det dags för Närradiogudstjänst som kom från Sköllersta. Ulla och Lennart medverkade där och den så hörvärda kyrkoherden Kenneth Wachenfeldt, som predikade!

Dagen i dag började med att jag upptäckte att kylan kommit på riktigt. Något jag inte gillar!
Ringde Kerstin, som denna kalla dag, med bil, lämnar Sverige för att en tid bo på varmare breddgrader. Jag har alltid beundrat hennes man, som tåligt, i alla år, stått ut med vårt kalla klimat. Unnar honom att en tid få vara i lite varmare nejder, påminnande om det klimat som rådde i Palestina,där han föddes och tillbringade sina barn och ungdomsår. Sol,Sol!
De kom förbi för att ta farväl och lämna en stor boganvilla (?)  att skötas om medan de är borta.
Jag har tyvärr fått krukväxter att dö tidigare så jag hoppas att denna stora växt ska få möta ett annat öde.
  Dagen fortsatte att vara dyster så jag måste hitta på något. Ringde min granne, Karin. Ville hon komma in och dricka förmiddagskaffe med mej? Inom en halv timme satt vi och fikade med saffransbröd, julkakor och Swarzwaldtårtan som var kvar sedan festen på Nyårsdagen.

När denna trivsamma stund närmade sig sitt slut ringde Martin och undrade om det passade att de kom en stund. Jag blev jätteglad över att få bjuda Sven, Maria, Martin,Tina, Stella och Cornelia på eftermiddagskaffe. Sista dagen innan hemresan till Stockholm i morgon.
SÅ roligt att få träffa medlemmar av familjen när de är i stan.
Barnen har upptäckt att jag ej är riktigt lika rask som förr så Maria och Sven tog hand om disken.
Sven skottade trottoaren från snön som föll i natt.

Nu är det kväll och Kerstin ringde nyss att de kommit in på hotellet i Malmö där de ska övernatta för att i morgon efter frukost åka vidare mot Tyskland där de övernattar innan de nästa dag fortsätter till Spanien. Det är bra roligt med mobiltelefoner och Facebook . Så enkelt att hålla kontakten med varandra.

I dag hade jag inga matgäster med anledning av den bistra kylan.
Det som piggar upp är att vi går mot ljusare tider. Dagarna blir längre.
Jag kan dock ej låta bli att gråta över alla dessa flyktingar, som sökt sig till Norden med vår kyla, bara för att de är tvingade att fly från sina hemländer. Så fruktansvärt!

Egentligen borde jag ha skrivit en resume´över det gångna året, hade jag tänkt men det har kommit ett och annat i vägen under bloggskrivandets gång så tiden har ännu en gång gått ifrån mig. Ska försöka hinna upp den i morgon.

Nu ska det bli skönt att sova. Jag är så tacksam för varje dag. Tar ingenting för givet. Vi är alla beroende av Guds Nåd antingen vi inser det eller ej. Herren är min herde, mig ska intet fattas, Amen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar