tisdag 12 januari 2016

Måndag 11, tisdag 12 januari 2016.Grått väder. Väntar på sommaren!


I dag är det en stor dag. Yngsta barnet, Elsemarie, fyller 49 år. Hon städar ut julen i kväll så jag ska få komma och gratta på lördag i stället. Ett SMS får räcka så länge..
Det är tisdag. Sven ringde och frågade om jag behövde något från Maxi och kom hit med det önskade.

Två grå dagar har nu passerat. Gud give att det inte blir fler, så gråa den här veckan!
Jag skulle iväg till träning båda dagarna men icke!
I morgon kommer mina matgäster. Måndagen utbytt mot onsdag.

I dag ringde Stefan. Kom hit och fikade. Vi hann med att prata en del och lyssna till en predikan på hans iPhon.
I går knivskars en 15-årig pojke till döds av en 14-årig kamrat på skolan i Broby i Skåne.
Jag lider med de stackars familjerna. Ber om Guds förbarmande nåd över dem! Vilken smärta!

På TV visas  hur hjälpsändningar nu rullar in i Syrien samtidigt som de svältande människorna berättar om hur de livnärt sig på löv och gräs. Många har dött av undernäring. Priserna på bl.a. Ris har stigit så bara de mest välbeställda har kunnat köpa. Det är så fruktansvärt. Så det blir när ondskan breder ut sig! Det var ej så här Gud ville att det skulle vara. Nu tar jag en dag, ett ögonblick i sänder i vetskap om att Gud finns till vår hjälp när vi väljer att vända oss till honom. " Och se, JAG är med er alla dagar intill livets slut",sa Jesus. Det håller att lita på! Gud sviker aldrig!

Nu ska jag återgå till 90-talet
År 1994 var tidigare påbörjat och nu ska jag fortsätta.21 februari skjutsade Sven och Maria oss till Hjortkvarn där kusinerna, som vanligt, skulle tillbringa sportlovet. Huset är stort och många får plats där. Ulla hade åkt för en ny vecka på Universitetet i Härnösand.

Kristian hade skadat sitt knä  och fick i tidig morgon åka med Lennart till Akuten där de fick vänta halva dagen. Jag åkte med in till stan för att på Hedgården, där Ralf befann sig vara med på ett sammanträde med Socialen och en del av Ralfs vänner för att tillsammans  diskutera hans framtid.

I dagboken står det att jag ber till Gud om ett bra boende för det par, Elisabet och Jan-Olof, i vars villa jag ska flytta in 1 april och de har ännu ej fått ny bostad. " Tiden går fort. Jag vill att Gud ska bli ärad genom lösningen av deras bostadsfråga", står det i min dagbok.
Veckan i Hjortkvarn fortsätter och kusinerna roar sig.


25 februari. Sista dagen.Mycket ska hinnas med! Bakar frukostbullar, Rågbröd,Semlor, kokar grönsakssoppa, tvättar täcken, som Ronja kissat på. Vem var Ronja? Hund eller katt?
Emil, Bernard och Jonas tar bussen in till stan och går på bio.Linn får en sticka i fingret. Vi filmar älgar och hjortar som går omkring på tomten. Kristin och jag hämtas av Sven och Maria.

 Gud säger att jag ska hålla fast vid att jag ska flytta den 1 april och lita på att Gud ordnar bostad åt Elisabet och Jan-Olof. Spännande! Så tog februari månad år 1994 slut.
Denna dag också! Tacksam går jag till nattens vila! Sov Gott, vänner!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar