onsdag 13 januari 2016

Onsdag 13 januari 2016.Vilken bra dag det blev trots grått väder och 12minusgrader! Lite från år 1994.

Lite sommar en grå dag, som denna
Vaknade ovanligt pigg och kry.
Kokade potatis ock kålrötter som hade skalats i går kväll. Nu skulle det serveras rotmos till lunch.
Av de två"ordinarie" matgästerna kom bara en men pr tel hade jag fått veta att Ulla och Lennart också skulle komma, vilket gjorde mig glad. Eftersom jag, redan i min barndom, lärde mig att om man ska koka rotmos så ska man koka mycket, så krävdes det att ytterligare någon matgäst skulle infinna sig. Snabbt, som tanken, ringde jag Statistiska Centralbyrån där min systerson Anders jobbar.
Skulle han kunna tänka sig att komma och äta rotmos. Jag sa inget om att Ulla och Lennart skulle komma. Det skulle bli den stora överraskningen.  Det blev ett kärt möte för dem alla tre, även för mig, som gillat Anders sedan han var liten. Han har lärt mig en del om livet, faktiskt!

Rotmos med fläskkött, julskinka och korv smakade bra och räckte också till två matlådor, som gästerna fick ta med sig. Ulla och Lennart hade (på grund av sin godhet, för att härma Emil i Lönneberga) planerat att "ta ett rövartag" med dammvippa, dammsugare och övrig städning. Inte så dumt att få hjälp av familjens pensionärer. Jag har fyra barn och alla stöttar mig. Var och en på det sätt som passar dem bäst och jag har bara att ta emot. De är så omtänksamma. Jag är bara så tacksam!

Nu drar jag till mars månad år 1994.  Dagboken plockas fram. Vad finns väl där att läsa?
Tisdag 1 mars. Får i N.A. se en dödsannons. Vår vigselförrättare och goda vän Linne` Eriksson hade flyttat hem till Gud. Jag åker till hans fru Emy samma dag . Under våra år i Stockholm var det Emy och Linne´, som var pastorspar i "vår" kyrka. De flyttade till Örebro några år före vår familj och vi kom att träffas ganska ofta under årens lopp.

2 mars. Lennart hjälpte mig efter lunchen  med att slänga skräp från källaren. Bara EN månad kvar till flytt.
3 mars, Min 67-årsdag.Liten Linn ringde och sjöng hela låten:" Vi gratulerar"samt Hurra och Har den äran. Ralf ringt. Han mår inte bra men har flyttat tillbaka till sin lägenhet Tänker på honom, mycket!
7 mars. Lånat 20.000 kronor av Mikael. Betalat 25.000 i handpenning för villan. Stannade länge där.
Gick omkring i huset. Tittade och planerade möbleringen.

8 mars. Mäklaren ringde och sa att Hypoteket ej ville låna ut den summa, som vi begärt hos dem.
Kronor 177.000! Köpt villan för 725.000! Övriga lån i Handelsbanken. I min dagbok står att jag tyckte det bara var kul för jag förstod att det var en missbedömning de gjort. Jag ringde och sa att det verkade konstigt. Vi hade i så många år varit kunder hos dem.
Damen jag talade med tittade på "vårt förflutna" och sa att hon skulle prata med sin kamrer och sedan återkomma. Efter en stund ringde hon och sa att det var OK. Jag blev ej förvånad.

9 mars. "Kristin och jag till Vårdhögskolans aula och såg "Passionsspelen" med kören "Svart på Vitt". Å vilken upplevelse!
10 mars. Hämtade Kristin och skjutsade Sven till Vårdhögskolan redan på eftermiddagen.Han var ledare för kören med ansvar för att allt klaffade! Kristin stannade hela kvällen hos mej.

12 mars,lördag. A. som bott hos oss en tid men nu var bosatt i Skövde kom med en god vän med rymlig bil och hämtade div. möbler.
Soffbord, bokhylla, porslin, dukar, handdukar och frottehanddukar, husgeråd, gardiner mm.
Jag hade kvar en hel del efter Dagny och Henry, som jag ej behövde.

14 mars. Lokalradion pratar om Hannaskolan, som utsatts för hård och orättvis kritik av N.A. vilket fick mig att säga upp min prenumeration en tid.
15 mars. Lennart hade två kompisar med till lunch och fick av dem hjälp att till en släpkärra bära ut gröna Hörnskåpet, det tunga Ekskrivbordet och Mahognyskåpet (som vi köpte år 1948 då vi gifte oss). Skulle t.v. magasineras i ladan hos Ulla och Lennart i Hjortkvarn.

Så var flytten påbörjad. Jag gillar inte att flytta just för att jag vet att jag borde slänga mer än jag tillåter mig och får alltid för mycket med till nästa ställe. Det här skulle bli flytt nr elva. Bara Gud vet om det var den sista!!!

Nu är det dags att sova och jag är lika nöjd varje gång jag går till sängen. Natti, Natti!  





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar