fredag 8 januari 2016

Fredag 8 januari 2016. Så tacksam för goda grannar! I dag minus 9 ochsnöfall! Ännu en vilodag.

Jo så är det. Vilodag. Nu är dagen snart tillända och jag har ej gjort det ogjorda sedan ett par dagar tillbaka.
Pratade nyss med min syster, som bor i närheten. Ingen av oss vågar gå ut i kylan så vi umgås pr telefon!
Jag tar det lugnt . Kanske beroende på kylan  och att den gör mig handlingsförlamad även om vi just nu bara har 9 minusgrader. För min del är det just det där ordet "MINUS", som inte går hem!

Hur som helst så har jag ,utan ansträngning haft en rolig dag!
Min granne Karin hade födelsedag och jag gratulerar varje år med en s.k. Nötrulle, som vi födelsedagsfirare åt efter den goda Smörgåstårtan som av Karin beställts i god tid, i dag hämtats och åts med god aptit. En mysig eftermiddag blev det. Det finns ju så mycket att prata om! För att ej tala om gamla fina julsaker att beskåda.

Om man, som jag gjorde i dag, sover till klockan halv tio så går dagen fort.
Efter födelsedagskalaset tänkte jag ( att lite senare) gå ut och skotta snö. Efter en stund hörde jag ett skrapande på trappan. ( Jag hade faktiskt sagt till Gud att om han hade någon som ville skotta trottoaren så vore det bra.)
Jag öppnade ytterdörren. Minsann, stod inte min andra nära granne, Sven, med snöskyffeln i full fart med att skotta. "Jag var lite orolig för dej. Jag har inte sett dej",sa han
Jag kan försäkra att den mannen, han kan skotta snö så proffsigt som om han avlagt examen i snöskottning. Jag har någon gång på FB visat hur hela gatan framför ingången till hans och fruns villa är som om han gått fram med dammsugare. Ja, detta var väl lite överdrift men ni förstår vad jag menar!!!

Jag är SÅ tacksam för den alltid påpasslige Sven, som ger ett handtag då och då. Jag håller med mamma, som brukade säga att god grannsämja är något att vara rädd om.
I vår lilla by med tre hus och i dessa fem barnfamiljer rådde grannsämja. Visst kunde vi barn bli osams men det gick över och grannsämjan stördes ej därav.

Från Kerstin och Awad har meddelats att de befinner sig nu i Spanien och sover även denna natt på hotell. Den sista natten innan de är framme vid målet med några härliga veckor framför sig.

Någon resume´ över år 2015 blir det inte i kväll heller. Ett vinterfoto ska jag försöka få med.
Sov Gott, vänner! Önskar er allt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar