torsdag 14 januari 2016

Torsdag 14 januari 2016. Om denna dag finns intet att säga. Minus 20 grader! Handlingsförlamning och sömn.

Som rubriken antyder,så blev dagen. Jag har dock min osynlige vän. Tidningen ligger kvar i brevlådan. Ingen Isak, ingen tidning! Ingen träning heller! Men kyla!

Jag har läst, sovit och haft ganska tråkigt, ärligt talat. Hade jag bara haft arbetslust skulle jag ha bakat bullar och mycket mer.

För att ej fortsätta mitt gnäll så går jag till sista hälften av mars månad år 1994.

16 mars. Lennart och jag packar i källare och på övervåningen. Flyttfirmans ägare kom och tittade. Nu höjdes priset från 3.300 kr häromdagen till 6,000 kr!!
Ser ut som om det blev så att vi själva fick frakta diverse kartonger och Flyttfirman tog det som de räknat med från början.
17 mars. Ann (flickan som från början var placerad hos Kerstin och som jag tog hand om när Kerstin med familj flyttade till Frommesta.) åkte till Arlanda för att möta sina föräldrar som kom hem från Thailand.Kom hem och grät trots att hon fått en massa presenter! Elsemarie på studierea till Göteborg.

22 mars. Nu packas det och fraktas till Trängkårsvägen. Alla ställer upp. Lennarts och Ullas Toyotabuss tas i anspråk. Mats Andersson från Flyttfirman kom och tittade på det som nu var kvar att flytta, i stort sett möblerna och pianot. Pris 3200 kronor.
Pratade med nye ägaren till min villa. Han ville ej ha Tvättmaskin och den stora Frysboxen så Tvättmaskin fick följa med till nya villan, Frysboxen till Hjortkvarn. Tvättmaskinen, lite omodern fungerar fortfarande. Den moderna, som fanns i villan gav jag bort.

Har ej berättat hur det gick för Janne och Elisabet att få bostad på så kort tid. Jo Gud är god. En stor lägenhet, Bostadsrätt på Floragatan, nära Stadsparken annonserades ut. Jag vill minnas att priset var 350.000. Eftersom de ville reparera den innan de flyttade in så ställde vi kartonger i garaget och deras möbler fick stå kvar i huset och trängas med mina några dagar.

31 mars.I flera dagar har alla hjälpts åt att flytta kartonger och annat. Ojojoj så många böcker!
 Det blev många kassar. Så skönt att mina systrar, Stina och IngaMaj tog hand om städningen. Det var ett stort hus jag lämnade.
Alla familjer var engagerade och jag bjöd på mat och kaffe.
Nu är mars månad avslutad och nu är det dags för mej att avsluta den här dagen.
Nyss pratade jag med Filip, som haft tenta i dag och kände att det gått bra. Han har en omtenta väntades sedan tidigare så det måste kännas skönt att denna gick bra.

Sov Gott, vänner! Tänker på vad han sa, Filip. " Där ser man att det lönar sej att sova mindre och plugga i stället" "Men vad trött du ska va", sa jag. "Jaa, hela dagen har jag tänkt på hur skönt det ska bli att få sova!" sa han.. Och jag säger Natti. Natti!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar