måndag 18 januari 2016

Måndag 18 januari 2016. Vilken rolig avslutning på dagen!

I dag kom en middagsgäst, som i dag ej blev välkomsthälsad av lilla Isak men som vanligt körde han mej till Träningen.
På hemvägen besökte jag, som vanligt min Närbutik.
Elsemaries födelsedag skulle ha firats i en hel vecka. I kväll hämtades jag och bjöds på supe´.

Under kvällens lopp kom tel.samtal från Borensberg och vår vän Gunnel. Elsemarie och hon gick i samma klass. Dessutom bodde vi grannar och som familjer träffades vi ofta. Av samtalet förstod jag att det var goda nyheter på gång och vi ser framåt med glädje!

Ytterligare samtal kom från en glad invandrare. Så glad att hon ville komma direkt för att låta oss få del av hennes glädje.
Det var denna tjej, som sa till Elsemarie att hon i sin nöd bedit till Allah om hjälp." Och så träffade jag dej, Elsemarie!"

Själv kan jag bara säga: "Jaha, sådan är Gud!"
Att i kväll få sitta och lyssna till denna förtjusande tjej och höra hur hon berättade olika situationer som hon hamnat i och tydligt varje gång sett hur Gud på olika sätt har kommit henne till hjälp i den stund hon behövde hjälpen.
I dag var det glädjetårar vi fick bevittna. Hon har varit i Sverige bara fyra år. Talar jättebra svenska. I kväll lärde Lasse henne att det finns något som heter  "motorvärmare". Hon har tagit körkort och ska nu byta bil och fick veta att hon skulle köpa en med motorvärmare.

Elsemarie och Lasse har verkligen tagit henne till sina hjärtan.  Hon trivs med dem och ville nu dela sin glädje med dem. Att jag råkade vara där var för mig en stor ynnest.
Hon har både studerat och jobbat med ett ganska tungt jobb. I dag fick hon heltidsanställning i kommunen, som lärare till ensamkommande ungdomar. Hon, om någon, vet hur det är att känna sig ensam i ett nytt land med ett nytt språk. Att nu tillsammans med en annan lärare få se till så de nyanlända så snabbt som möjligt lär sig vårt språk gjorde henne så glad och skolan där hon ska jobba är så nöjda.
Jag blir rörd till tårar när jag tänker att Gud nog har en alldeles speciell tanke vad gäller denna tjej och hennes uppgift i vårt land.SÅ tacksam att jag får vara med på ett hörn och följa vad som sker.
Gud är god!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar